Îndelung contestatul contract de PFA pe care CSM l-a încheiat cu sportivii clubului a fost recomandat, culmea, chiar de către Primăria Ploiești, care acum refuză să efectueze plățile, pe motiv că nu este legal un astfel de contract! În continuare sportivii Clubului Municipal Ploiești așteaptă să își primească salariile, dar în ciuda eforturilor repetate, plățile nu au fost deblocate! Totuși, o ultimă speranță stă în scoaterea la iveală a unui document pe care Direcţia Administraţie Publică, Juridic Contencios, Contracte, prin Serviciul Juridic Contencios, Contracte, l-a prezentat, la începutul anului, într-o şedinţă cu reprezentanţii juridici ai instituţiilor din subordinea Primăriei Ploieşti.

„Informare cu privire la reglementarea instituţiei convenţiilor civile în Noul Cod Fiscal” se numeşte documentul în care se explică faptul că nu se mai pot folosi convenţiile civile pentru plata colaboratorilor (în cazul CSM Ploieşti, sportivi, antrenori etc). Documentul a fost prezentat de consilierul juridic Cătălin Dobrescu, iar la şedinţă a fost prezent juristul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.

Ce este de reţinut este că, pe pagina a doua, scrie negru pe alb: „Pentru activităţile recurente nu poate fi folosit contractul civil, ci este necesară încadrarea în baza unui contract individual de muncă sau încheierea unui contract cu PFA/profesii libere înregistrate fiscal”.

În condiţiile în care, aşa cum a remarcat şi Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, în cazul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti este exclusă varianta contractelor de muncă, organigrama neputând suporta încă 200 de sportivi şi antrenori, s-a optat pentru contractele cu PFA, variantă considerată acum ilegală, deşi  a fost recomandată chiar de către Serviciul Juridic Contencios, Contracte, din cadrul Primăriei Ploieşti! Dar cu toate acestea, Nicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei Ploiești, refuză să efectueze plățile către CSM, susținând tocmai ilegalitatea contractului propus de municipalitate!

În acest moment, clubul este într-o situaţie limită, toţi sportivii şi antrenorii din cadrul secţiilor de handbal feminin şi masculin depunându-şi memorii pentru a deveni liberi de contracte şi a-şi încasa atât banii restanţi, cât şi cei pe perioada înţelegerilor cu clubul. În plus, în cazul neprezentării în Cupa EHF la handbal feminin, există riscul unei amenzi consistente, între 20.000 şi 50.000 de euro, din partea Federaţiei Europene de Handbal. Toţi ceilalţi antrenori şi sportivi din cadrul clubului nu şi-au încasat salariile pe lunile mai, iunie şi iulie!

Vezi mai jos documentele:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here