fbpx
miercuri, mai 29, 2024
spot_img

Investiții în comuna Sângeru: iluminat public, digitalizare și canalizare

Citește Și

- Reclamă -

Comuna Sângeru are în 2023 un buget cu 700.000 lei mai mic decât anul anterior, iar de la Consiliul Județean a primit doar 150.000 lei din cotele IVG. Prin urmare, singura șansă de dezvoltare a localității rămâne accesarea fondurilor europene și de Stat, dar chiar și aici este o problemă în ceea ce privește cofinanțarea din partea primăriei. 

Chiar și așa, administrația locală a demarat mai multe proiecte de dezvoltare a comunei Sângeru. Unul dintre proiecte prevede modernizarea iluminatului public, printr-un proiect semnat cu Administrația Fondului de Mediu. Modernizarea iluminatului public va fi realizată pe drumurile comunale, urmând ca printr-un alt proiect să fie modernizat iluminatul de pe drumurile județene, dacă va fi eligibil pentru finanțare, spune primarul comunei, Radu Gheorghe (foto sus).

- Reclamă -

Un alt proiect semnat este pentru digitalizare, iar primăria trebuie să plătească la acest proiect partea de consultanță, urmând ca până la finalul anului proiectul să fie realizat în proporție de aproximativ 80%. Prin acest proiect vor fi instalate camere de monitorizare video în comună, după ce primăria a luat deja 10 camere pe care le-a instalat în zonele în care se aruncă deșeuri pentru a stopa acest fenomen. Totodată, fondurile de digitalizare vor fi folosite și pentru achiziția de echipamente în școli.

Canalizarea din comuna Sângeru urmează să fie realizată prin fonduri pe Anghel Saligny, ne-a explicat edilul șef al comunei, Radu Gheorghe, dar consultanța pentru studiul de fezabilitate va fi plătită din fonduri proprii. Contractul urmează să fie semnat, după ce s-a aprobat doar o treime din suma solicitată. Primăria dorea o finanțare de 62 de milioane de lei pentru construirea canalizării în toată comuna, iar banii aprobați, 21,5 milioane de lei, vor fi suficienți doar pentru construirea a două stații de epurare și introducerea canalizării pe strada principală. Însă, se încearcă accesarea unor fonduri de la AFM pentru realizarea canalizării în toată comuna.

Un alt proiect dorit de administrație vizează construirea unui sediu nou pentru primărie, dar proiectul a fost un pic întârziat de mai multe documentații solicitate de Ministerul Culturii. A fost necesar inclusiv un studiu arheologic și s-au făcut săpături în acest sens.

- Reclamă -

De asemenea, rețeaua de apă a fost predată către Hidro Prahova și s-au semnat primele contracte de furnizare pentru localnicii din satul Tisa și o parte din Sângeru.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare...