Autoritățile au dat alerta în urmă cu două zile în Breaza, după ce au descoperit că apa care curge la robinete nu este potabilă, fiind contaminată cu bacteria Clostridium perfringens. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a organizat astăzi o ședință extraordinară privind situația alimentării cu apă a localității.

Iată ce s-a hotărât în cadrul ședinței:

Astazi, 12 februarie 2016, a avut loc o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova privind situatia alimentarii cu apa a localitatii Breaza.

Avand in vedere rezultatele de la probele de apa recoltate in cadrul monitorizarii de audit de la nivelul orasului Breaza, operatorul, SC Hidro Prahova SA a notificat populatia ca apa livrata din sursa Nistoresti nu este potabila. Operatorul asigura apa potabila pentru unitatile medico-sociale si de invatamant.
In cadrul sedintei extraordinare a CJSU a fost adoptata o hotarare in care se specifica:
  • ISU Prahova va asigura in perioada 12 – 14 februarie 2016 transport de apa potabila pentru populatie cu doua autocisterne a cate 5.000 litri special destinate;

  • Se constituie o comisie mixta formata din reprezentanti ai Garzii de Mediu, Apele Romane, DSVSA, DSP, in vederea identificarii sursei de poluare;

  • SC Hidro Prahova SA si Primaria Breaza vor continua monitorizarea calitatii apei in localitate, pana cand aceasta va intra in parametrii de potabilitate.

Citește și: Alertă în Breaza! Apa de la robinet infestată cu o bacterie periculoasă (FOTO)

Citește și: La ce riscuri se expun localnicii din Breaza, în cazul în care consumă apă infestată

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here