fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Lecții de educație sexuală în manualele de clasa a-IV-a.

Citește Și

- Reclamă -

O fotografie dintr-un manual de clasa a-IV-a, a devenit virală pe Internet. Pagina din manual prezintă în detaliu scene cu tentă sexuală, lucruri pe care ar trebui să le învețe copiii de 10-11 ani în școli.

Cu toate că, până în acest moment Ministerul Educației nu a luat o decizie în ceea ce privește educația sexuală în școli, se pare că imaginea care s-a răspândit pe rețelele sociale, este o pagina care ar face parte dintr-un manual propus pentru învățământul primar.

- Reclamă -

Odată cu apariția acestei imagini, reacțiile nu au întârziat să apară. Utilizatorii rețelelor de socializare, printre care și părinți, s-au arătat foarte revoltați de ce anume ar putea învăța copiii lor la școală, în clasa a-IV-a.

Iată câteva comentarii de pe rețelele de socializare:

 • Se predă în clasa a IV-a în România. Vi se pare normal??? Doamne ferește!! trăim într-o țară de tot râsul! Să vedeți ce întrebări or să ne pună copiii noștri când ajung acasă după o lecție de genul??
 • Copii trebuie informați despre sex dar nu în clasa a IV-a ..
 • Fura copilăria copiilor cu informații prea dure prea devreme.
 • Doamne ferește, în ce hal am ajuns, și mai spun ca cei 7 ani de acasă contează în viațî, când ei le fură copilăria cu aseameanea lecții.
 • Ne mirăm de toate astea din lipsa de educație, dar totuși, lasați copiii să fie copii și să își trăiască copilăria cu jucării, nu cu articole despre sex…

sursa: stiricim.ro

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

6 COMENTARII

 1. Sì in Germania Copiii învață despre sexualitate. Cu toate detaliile. În clasa a IVa.
  Pentru ei este un pic doar stânjenitor, dar când li se răspunde serios, fără rinjeala și comentarii inutile, copiii vor învăța săvorbească deschis pe această temă, ceea ce îi ajută să se apere în viitor de cei care le cer eventual să păstreze secrete dubioase.
  Aveți încredere în copii! Ei vor fi capabili sa facă ceva bun și cu aceste informații.
  Problema ar putea fi doar la adulții care îi însoțesc în aceste circumstanțe.
  Salutari!
  M. D. Bucksch

 2. Sa verificam mai intai daca se face cu adevarat in germania. Iar daca chiar se face, ce? Nu inseamna ca trebuie sa se faca si la noi…!!!! E prea devreme in clasa a IVa oameni buni!!!!! Si oricum nu asa direct, parca ar fi vorba de castraveti…Unde vom ajunge?????

 3. Nu tot ce se face afară e bun! Cel mai recent exemplu este din norvegia. Le-au luat copii romanilor pentru că au spus o rugăciune la școala… toate țările au minusuri și plusuri.
  Acesta, de a învăța copiii de la vârsta asta fragedă mi se pare mai mult decât minus… Ministerul învățămîntului se comportă iresponsabil asemeni unor debili mental și psihopați. Or să ajungă copiii noștri niște obsedați.

 4. În tarile cu tradiție în educația sexuala rata sarcinilor la adolescente,a violurilor, a bolilor venerice au crescut mult mai mult decât în tarile în care nu se face e.s.În Anglia un băiat de 13 ani și-a violat colega de banca în urma orei de educație sexuala. Iată urmările ei.

 5. Se pare ca mai marii tarii nu neaparat se ocupa de sexualitatea copiilor nostri,mai degraba ma gindesc ca pregatesc copii nostri pentru strainatate ca tot n-au pe unde munci la noi,de ce sa nu avem prostitutie juvenila?ca fabrici uzine,sosele si turism tot nu stim face,ce sa mai zic de agricultura? Ar putea sa le explice riscurile la care se expun,apoi sa dezbata amanuntit cum e cu sexul. Apoi se mira ca se dau profesoarele si profesorii la elevi si invers.:-)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut