fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Licitaţia de 38 de milioane de euro a CJ Prahova pentru deszăpezire nu se poate încheia înainte de venirea sezonului rece

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Judeţean Prahova riscă să rămână descoperit în cazul în care se răceşte vremea, în condiţiile în care licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, cu o valoare estimată la 38 de milioane de euro pe următorii patru ani, n-are şanse să se finalizeze înainte de venirea sezonului rece. Conducerea instituţiei ia în calcul să trimită la deszăpezire Direcţia de Plante şi Drumuri, pe care nu cu mult timp în urmă voia s-o desfiinţeze.

Documentaţia a fost transmisă pe 5 octombrie, însă licitaţia a fost lansată în SEAP abia pe 19, după ce Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice solicitase o serie de modificări. Termenul pentru deschiderea ofertelor este fixat pe 22 noiembrie, iar după asta va mai fi nevoie de timp pentru analizarea lor, fiind de aşteptat ca semnarea contractelor să se poată face undeva în jurul datei de 10 decembrie.

Asta dacă nu apar contestaţii…

- Reclamă -

În condiţiile date, puşi în faţa riscului de a rămâne cu drumurile înzăpezite, reprezentanţii Consiliului Judeţean ar putea apela la încredinţări directe pentru găsirea unor firme care să se ocupe de deszăpezire, până la desemnarea prin licitaţie a noilor operatori. O altă variantă luată în calcul este ca deszăpezirea să fie făcută în regie proprie, cu ajutorul deja celebrei Direcţii de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene din subordinea CJ.

Licitaţia pentru deszăpezire propune împărţirea drumurilor judeţene pe trei sectoare şi semnarea a trei contracte-cadru. Valoarea totală estimată se ridică la aproximativ 187,4 milioane de lei cu tot cu TVA pentru întreaga perioadă de patru ani, echivalentul a circa 38 de milioane de euro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO- Cum și cu ce se cară la rampa de gunoi, plină ochi, deșeurile din Urlați

Cam așa se face colectarea selectivă la Urlați, în 2023. Protagoniștii filmării sunt angajații Rosal. Și, așa cum se...