După consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNL, Ludovic Orban a declarat jurnaliştilor că i-a propus şefului statului să declanşeze alegeri anticipate, însă susţin că nu dezvăluie ce discuţii s-au purtat în cadrul biroului de la Cotroceni. Liberalii susţin însă că sunt pregătiţi de guvernare şi aşteaptă semnalul de la Iohannis.

“PNL nu fuge de răspunderea guvernării şi dacă i se va solicita, suntem dispuşi să ne asumăm formarea unui Guvern fără PSD. (…) Cine să îmi solicite decât preşedintele? Acest lucru o să fie pus în practică numai în condiţiile în care ni se oferă această oportunitate.”, a declarat Ludovic Orban.

Orban susţine că a discutat cu mai multe partide în vederea anticipatelor, însă nu a dorit să dezvăluie prea multe din cadrul discuţiilor cu Iohannis.

“Preşedintele , după consultări, va reflecta şi va prezenta public ce a decis. (…) Sunt convins că preşedintele e în faţa unei decizii dificile, în care are de ales între două rele. Anticipatele sunt cea mai bună soluţie, însă comportă riscuri: presupune picarea a două Guverne. Dar preşedintele va decide şi va anunţa public această decizie. Şi în cazul în care nu s-ar putea forma o majoritate, se poate face primul pas către anticipate. Pe mine nu mă cheamă Dragnea să dezvălui conţinutul discuţiilor cu preşedintele sau cu altcineva. (…) Discuţiile demarează dacă apare această posibilitate. Vă daţi seama că am avut discuţii cu toate partidele politice.”, a completat Orban.

sursa: stiripesurse.ro

Declarații de presă susținute de reprezentanții PNL, după consultările cu Președintele României, Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de Prim-ministru

Declarații de presă susținute de reprezentanții PNL, după consultările cu Președintele României, Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de Prim-ministru (via privesc.eu) #Live #stiripesurse

Posted by stiripesurse.ro on Wednesday, January 17, 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here