În cadrul celei de-a doua sesiuni de audiențe on-line, susținută marți seară de primarul Ploieștiului, Adrian Dobre,  edilul a anunțat că Adăpostul de câini aparținând  Administrației Parcului “Constantin Stere” a fost dotat cu un nou vehicul, care va fi folosit pentru ridicarea maidanezilor de pe teritoriul municipiului. “În urma unui control al Direcției Sanitar Veterinare am dotat Parcul Stere, acolo unde se afla adăpostul de câini, cu o autoutilitară care va ridica minim 22 de caini la un transport, începand cu luna decembrie”, a spus Dobre, răspunzând sesizării venite din partea unei ploieștence care reclama că e plin de câini comunitari în zona Polux, animalele devenind un adevărat pericol pentru locuitorii cartierului.

Rămâne de văzut și cum și cât de repede va fi soluționată, la capăt de linie, problema strângerii maidanezilor de pe domeniul public, având în vedere că ei nu trebuie doar transportați, ci și adunați într-un adăpost special amenajat. Iar cel al Primăriei Ploiești, de la Bucov, este deja suprasolicitat.

În urma unui control efectuat în lna august de Direcția Sanitar Veterinară Prahova, la toate aceste adăposturi din județ, pentru cel de la Bucov s-a solicitat repararea şi igienizarea padocurilor, inscripţionarea pe fiecare boxă a numărului de câini existenţi şi a datelor de identificare pentru fiecare dintre aceştia, completarea panoului informativ aflat la intrarea în adăpost, instruirea personalului care desfăşoară acţiunile de capturare, care avea fişele de instruire necompletate de mai multă vreme, şi igienizarea aleilor şi spaţiilor dintre ţarcuri.

Sursa: www.telegrama.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here