Medicul ginecolog Cristinel Onu, implicat în scandalul copilului mort de la Spitalul Municipal Câmpina, a fost suspendat din funcție de către conducerea unității medicale.

Managerul SMC, Călin Tiu, a declarat că a luat această decizie până ce ancheta se va finaliza.

Cel de-al doilea medic implicat în scandal, Nicoleta Brânzea, neonatolog, a demisionat din funcție în momentul în care în spital a început o anchetă internă.

Reamintim că în data de 29 septembrie, o tânără de 20 de ani din comuna prahoveană Brebu a născut prematur un băiețel care cântărea la naștere doar 500 de grame.

Deși avea doar 24 de săptămâni, în loc de 40 cât ar fi fost normal, copilul a avut semne vitale, dar medicii nu i-au acordat nicio șansă.

A fost abandonat pe un pat de spital, înfășurat într-un sac din plastic și acoperit cu un scutec.

Copilul a supraviețuit 17 ore fără ca vreun medic să se intereseze de soarta lui. Nou-născutul a ajuns într-un incubator unde a și decedat.

De la o zi la alta apar tot mai multe informații despre acest caz unic în Prahova. Mama a declarat că a ajuns la spitalul din Câmpina în seara zilei de 28 septembrie, iar pe data de 29 septembrie, la ora 2-3 dimineața a născut singură, pe un pat din salon, fără să fie asistată de un medic sau de o moașă.

Fata a fost informată că a dat naștere unui copil mort, deși ulterior s-a dovedit că bebelușul prezenta semne vitale și a supraviețuit de la trei dimineața până seara la ora 20.00, spun anumite surse din cadrul anchetei.

Practic, copilul fusese pregătit să fie dus la morgă, deși acesta era în viață. Nu se știe deocamdată cine a luat această decizie pripită fără să verificie starea nou născutului, dar acest lucru face obiectul unei anchete penale în prezent, anchetă pe care o desfășoară polițiști din cadrul SIC al IJP Prahova coordonați de un procuror din Câmpina.

Anchetatorii trebuie să stabiliească de ce angajații spitalului, fie că au fost medici, fie asistente, au luat hotărârea să incinereze copilul înainte ca medicul anatomopatolog să efectueze necropsia, dar și care a fost scopul aceste hotărâri care nu respectă protocolul specific în astfel de cazuri.

Pe de altă parte, sunt suspiciuni și cu privire la documentele medicale, spun sursele citate.

Anchetatorii au ridicat vineri actele medicale din spital și au fost descoperite anumite inadvertențe, probabil modificări ale medicilor care au vrut să acopere cazul.

Se mai ridică încă un semn de întrebare. Tânăra din Brebu a născut în data de 28-29 septembrie, iar spitalul a anunțat organele de anchetă abia miercuri, în data de 4 octombrie.

Surse din spital au declarat că a durat atât de mult pentru că mai întâi conducerea unității a declanșat o anchetă internă și abia apoi, după ce au audiat părțile implicate, au înțeles că situația este gravă, penală și trebuie anunțată Poliția.

Vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă in rem.

1 COMENTARIU

  1. Îmi este greu sa cred acest lucru deoarece acum 2 ani pe 18 septembrie am trecut prin mana acestor doctori dand nastere unui baietel prematur la 33 de saptamani cu numai 1,900 kq dupa o sarcina cu probleme grave cu doua tentative de avort spontan la 11 si 20 de saptamani .De ce ami este greu sa cred eu anainte de nastere am declarat PE propia raspundere ca nu doresc transferul la Ploiesti decat an cazul an care bebelusul are probleme grave deoarece mi sa explicat ca spitalul nu detine aparatura necesara pentru prematuri si política spitalului ai obliga sa transfere nasterile premature la Ploiesti .Dar am avut norocul ca bebelusul sa fie ok dar va spun ca am fost tratati cu profesionalism si an timpul nasteri si dupa atat de domnul doctor Onu cat si de doamna doctor Branzea carora pot sa spun ca o sa le multumesc toata viata si ami pare nespus de rau de situatia an care sunt pusi acum sper din suflet sa se rezolve .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here