Meteorologii anunță un nou val de frig în cea mai parte a țării. Temeperaturile vor scădea până la -15 grade Celsius în depresiuni. 

“De vineri, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre -14…-15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită și nu în ultimul rând este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice.

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie, însă în funcție de evoluția datelor meteorologice vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, vom avea o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde, la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii următoare, este posibil să consemnăm -10 grade Celsius, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here