mihai razvan ungureanu1dsfd 35304700

mihai razvan ungureanu1dsfd 35304700Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PNL, a fost nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informații Externe. MRU a mai deţinut funcţia de director al SIE în perioada 2007-2012.

“Președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, președintele Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

La scurt timp de la nominalizare, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că “este o onoare” pentru el şi a arătat că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Externe “puternic”.

“Sper că această nominalizare a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încredere prin vot. (…) Votul în Parlament este sacru, vom vedea care e rezultatul” a spus MRU.  

Ungureanu a mai precizat că există o cutumă ca şefii de servicii să fie din Opoziţie, iar “PNL e acum în Opoziţie”.

Ungureanu este nominalizat pentru al doilea mandat la şefia SIE. Postul de director al Serviciului a rămas vacant după ce Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here