fbpx
sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Milioane de euro „spălați” de o firmă din Prahova. Cum funcționa schema

Citește Și

- Reclamă -

Poliția Economică din cadrul IPJ Prahova a organizat, joi dimineață, șapte percheziții în județele Ilfov, Giurgiu și în Capitală, într-un dosar de evaziune, înșelăciune și spălare de bani.

- Reclamă -

Firma în cauză este înregistrată în Prahova. Printre altele, polițiștii au descoperit că, în conturile bancare ale acesteia, figurează operațiuni de peste 2 milioane de euro (11 milioane de lei), banii fiind virați către alte șapte firme controlate de același administrator.

Pentru justificarea transferurilor, societatea comercială a înregistrat în evidența contabilă facturi la achiziții fictive.

În plus, firma a luat mai multe comenzi pentru livrarea de materiale de construcție, a încasat banii și nu a mai trimis marfa. Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 128.000 lei.

- Reclamă -

CITEȘTE și Mită la SGU Ploiești. Ce măsuri au luat procurorii

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova pun în executare 7 percheziții, în județele Ilfov și Giurgiu, dar și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale.

6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale, din județul Prahova, ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a și livra mărfurile.

- Reclamă -

CITEȘTE și Biciclist lovit de mașină în Prahova. Cum s-a produs accidentul

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.

Totodată, s-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate în fapt de către același administrator.

Astfel, pentru justificarea acestor transferuri, societatea cercetată ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă achiziții fictive de la pretinșii furnizori.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie”, a transmis IPJ Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un bărbat a fost împușcat de polițiști după ce i-ar fi ameninţat cu un topor 

Joi seară, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 4 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 22.30,...
Sari la conținut