Alexandru Nițescu, ploieșteanul condamnat la 11 ani de închisoare pentru tentativă de omor, era îndrăgostit de fosta sa profesoară de matematică pe care a înjunghiat-o în urmă cu trei ani pe holul liceului ”Spiru Haret” din Ploiești. Tânărul a mărturisit în fața judecătorilor că femeia nu a dat curs mesajelor sale, motiv pentru care a hotărât să o ucidă.

Se pare că Nițescu i-ar fi trimis profesoarei mai multe mesaje scrise încă din timpul liceului, dar fără ca femeia să-i răspundă într-un fel. Tatăl băiatului chiar a mărturisit în fața instanței de judecată că a găsit acasă mai multe ciorne ale unor astfel de bilete, reproșând totodată victimei, dar și dirigintei că au ținut totul ascuns și nu l-au informat și pe el în legătură cu această situație.

Nici măcar după absolivrea liceului, Nițescu nu și-a uitat profesoara pe care încercat, fără rezultat, să o contacteze pe rețelele de socializare. În ziua atacului și-a avertizat colegii de facultate, prin intermediul unui mesaj postat pe grupul de WhatsApp, că îl vor vedea la ”Știrile de la ora 5”. Speriați, câțiva dintre colegii săi au telefonat părinților băiatului, crezând că acesta intenționează să-și pună capăt vieții.

Imediat ce a fost avertizat că ceva avea să se întâmple, tatăl a plecat cu mașina prin oraș, în speranța că va da de urma tânărului. A fost sunat însă de poliție și a înțeles abia atunci care fusese planul lui Alexandru.

Tânărul a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei și a rămas și în prezent în spatele gratiilor, la penitenciarul Mărgineni.

Tribunalul Prahova s-a pronunțat pe fondul cauzei după trei ani de judecată, instanța găsindu-l vinovat pe Alexandru Nițescu pentru tentativă de omor.

Profesoara de matematică a fost înjunghiată în abdomen, iar rana a necesitat intervenție chirurgicală de urgență. Atacul a avut loc în data de 29 ianuarie 2019, pe holul din fața cancelariei liceului Spiru Haret din Ploiești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here