Un raport al Curții de Conturi a României scoate la iveală nereguli grave constatate de auditori la Primăria Câmpina. Controlul a vizat, printre altele, lucrările de amenajare a Parcului de la Soldat, dar și la skate parcul din zona Bulevardului Culturii din municipiu.

Potrivit raportului Curții de conturi, Primăria Câmpina a plătit zeci de mii de lei unor societăți private pentru lucrări neefectuate.

Concluziile raportului auditorilor arată că în ceea ce privește proiectul de amanajare a skate parcurlui s-a creat un prejudiciu de 32.240,80 lei, iar în cazul amenajării Parcului de la Soldat, prejudiciul constatat a fost de 34.119,17 lei.

Raportul pe scurt al Curții de conturi:
  1. Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate la data încasării, prin extinderea verificărilor asupra tuturor plăților efectuate de entitate în anul 2018 pentru lucrări de investiții contractate la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind estimate la 32.240,80 lei sumă plătită de entitate pentru lucrări la obiectivul de investiții „Amenajare skate parc”, neexecutate și respectiv la 9.784,90 lei cu TVA lei sumă plătită de entitate pentru lucrări de reparații capitale la Căminul Energetic, lucrările nefiind executate.
  2. Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate la data încasării, prin extinderea verificărilor asupra tuturor plăților efectuate de entitate în anul 2018 pentru lucrări de investiții contractate la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind estimate la suma de 24.150,31 lei, sumă plătită de entitate pentru lucrări la obiectivul „Amenajare teren sport Grădinița nr.5”, neexecutate.
  3. Aplicarea măsurilor pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora, împreună cu accesoriile calculate la data încasării, prin extinderea verificărilor asupra tuturor plăților efectuate de entitate în anul 2018 pentru lucrări de investiții contractate la care s-au constatat abateri cauzatoare de prejudicii, prejudiciile cuprinse în Raportul de audit fiind estimate la 34.119,17 lei, sumă plătită de entitate pentru lucrări la obiectivul „Reabilitare parc situat în b-dul. Carol I (Soldat)”, neexecutate.
  4. Extinderea verificărilor de către entitate la toate lucrările de investiții executate în anul 2018 de către furnizor, prin efectuarea de măsurători și calcule tehnice, stabilirea diferențelor plătite în mod nejustificat și luarea măsurilor de încasare a acestora, precum și a sumei de 57.095,61 lei și a penalităților actualizate la data încasării. Regularizarea cu bugetul de stat a sumelor reprezentând plăți nejustificate efectuate la obiectivul de investiții „Modernizare strada Parcului” finanţat în baza contractului de finanţare și a actului adițional încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și a penalităților de întârziere calculate.

Amenajarea Parcului de la Soldat a fost mult timp în atenția publică, dat fiind termenele de execuție depășite în mod repetat și calitatea îndoielnică a lucrărilor. Valoarea investiției a fost de 1.476,77 mii lei, fără TVA, proiectul fiind finanțat cu bani de la bugetul local.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here