Procurorii DNA anchetează doi medici de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa – şeful clinicii de cardiologie şi un medic primar – pentru favorizarea lui Nicuşor Constantinescu. Cei doi ar fi dispus internarea acestuia, deşi diagnosticul nu impunea această măsură.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile faţă de Raluca-Irinel Parepa, șefă a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiași secții, pentru favorizarea făptuitorului.

„La data de 08 iunie 2016, inculpații Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius, în calitățile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curții de Apel Constanța), la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Concret, din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menționată”, potrivit DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi medici trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la IPJ Constanța – SIC, ori de câte ori sunt chemați
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau IPJ Constanța – SIC, cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la IPJ Constanța SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție,
d) să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;
f) să nu se apropie de Constantinescu Nicușor Daniel, de membrii familiei acestuia și de interpușii lui și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect pe nicio cale.

Vezi aici comunicatul DNA cu privire la plasarea celor doi medici sub control judiciar!

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here