fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

O nouă ședință ADI Deșeuri! Dezbateri pe tema rezilierii contractului cu Rosal | VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor” Prahova a organizat marţi o nouă şedinţă pe tema salubrităţii din sectoarele 2 și 6, acolo unde intervine Rosal.

Întâlnirea a avut ca scop stabilirea paşilor care trebuie urmaţi după rezilierea contractului, în cazul în care se va ajunge în această situație.

- Reclamă -

Asta pentru că actualmente ne aflăm în procedura de reziliere a contractului, după ce conducerea ADI a notificat în acest sens către Rosal, invocând neplata redevenţei.

Notificarea a fost contestată de către operatorul de salubritate, astfel că totul o să se rezolve în instanţă.

Astfel că, nu e foarte clar pentru nimeni cât va mai activa actualul Rosal în cele 36 de localităţi deservite şi nici ce tarife se vor aplica în următoarele luni.

- Reclamă -

„Am transmis notificarea de reziliere, conform contractului, pentru neplata redevenţei, însă Rosal a contestat-o. Înţeleg, din răspunsul dânşilor, că nu sunt de acord cu valoarea acestei redevenţe. Această neînţelegere va ajunge cu siguranţă în instanţă”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor”.

Toader le-a cerut primarilor din localităţile vizate să meargă în consiliile locale și să solicite  mandate în ceea ce privește votul privind rezilierea sau nu a contractului cu operatorul de salubritate.

Până în prezent, forurile legislative din patru localităţi au dat hotărâri, toate patru optând pentru menţinerea actualului contract.

În eventualitatea rezilierii, reprezentanţii ADI au informat primarii din cele 36 de localități că anticipează că noul operator, care va veni pe o perioadă scurtă, de câteva luni, va încasa banii pentru serviciul de salubritate direct de la primării, urmând ca autorităţile locale să își recupereze banii de la cetăţeni şi de la persoanele juridice, prin instituirea unei taxe echivalente cu tariful lunar de salubritate.

- Reclamă -

E posibil ca acest lucru să-i fi speriat pe reprezentanţii multor primării, care ştiu că va fi nevoie de un efort bugetar impresionant, greu de recuperat ulterior de la populaţie, mai ales că e posibil ca un nou operator să vină şi cu un tarif mai mare.

Spre exemplu pentru Ploieşti, conform unui calcul făcut de Regia Autonomă de Servicii Publice, municipalitatea ar trebui să achite lunar circa 3 milioane de lei, sumă calculată la tarifele actuale.

La discuţia de astăzi din ADI au luat parte şi trei reprezentanţi ai operatorului de salubritate.

Vezi mai jos dezbaterile pe tema rezilierii contractului cu Rosal.

https://www.youtube.com/watch?v=wp_3GpG6i0o

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. A fost sedina doar ca sa isi ia niste secaturi indemnizatiile sau pentru ce ?!

    Nu sinteti in stare sa gestionati cum se cuvine situatia pentru ca aveti in cap interese de orice fel numai cele ale cetateanului nu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...