fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

OFICIAL Nouă școli din județ vor avea cursuri doar online. Care sunt acestea și cum se învață în restul școlilor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a stabilit scenariul după care va funcționa fiecare școală din județ. Astfel, nouă școli din Prahova vor susține cursuri doar online, 223 vor primi elevii la cursuri în școală prin rotație, iar 415 școli vor susține cursuri zilnice, în unități, pentru toți elevii.

Cele nouă școli unde predarea se va face strict online sunt din Stachiojd (patru școli), Talea (două școli) și trei școli din Ploiești: postliceala „Fortuna”, postliceala F.E.G și postliceala sanitară „Sfântul Vasile cel Mare”.

Reamintim că în Starchiojd, însă, semnalul 4G necesar cursurilor online este inexistent la doi dintre operatorii de telefonie mobilă.

- Reclamă -

Citește detalii aici:

Cum este semnalul 4G în localitățile din Prahova în care școala se va face online

Mai jos redăm integral comunicatul Prefecturii Prahova cu privire la scenariile după care va funcționa fiecare școală din județ:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat, în ședința extraordinară din data de 09.09.2020, prin sistem audioconferință, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ din județ, începând cu data de 14 septembrie 2020.

- Reclamă -

Hotărârea CJSU nr.46/09.09.2020 a avut la bază analiza care a cuprins situația epidemiologică din fiecare localitate, transmisă de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova și propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova și DSP Prahova.

Cele trei scenarii de lucru propuse în Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății Ordinul nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 sunt:

Scenariul 1 (verde) : participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2 (galben): participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și

- Reclamă -
  • revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămânal) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 647 de unități didactice (inclusiv cele private și școlile postliceale) din Prahova,

În urma analizei DSP Prahova, au fost scoase din scenariul „roșu“ unitățile de învățâmânt din Boldești-Scăeni și Filipeștii de Târg, întrucât rata mare de infectare este determinată de focare existente aici, dar care sunt izolate și nu au legătură cu transmiterea comunitară. Prin urmare, a fost propusă de către DSP și aprobată în cadrul CJSU varianta 2 de lucru, cea a scenariului  „galben“.

Pentru școlile postliceale sanitare, având în vedere specificul activității (desfășurarea pregătirii practice în unități sanitare cu paturi), DSP a propus scenariul 3, întrucât elevii nu pot avea acces, în această perioadă, în spitale, în scopul precizat mai sus.

Conform Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Hotărârea CJSU nr.46/09.09.2020 va putea fi consultată și pe site-ul ISU Prahova

Anexa 1 – Scenariul 1

Anexa 2 – Scenariul 2

Anexa 3 – Scenariul 3″

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut