Alexa Tudose este elevă în clasa a IX-a a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești la profilul matematică-informatică intensiv informatică. Alexa spune despre aceasta că este o elevă obișnuită, informatica fiind marea ei pasiune:

„Participând la diverse olimpiade și concursuri am obținut numeroase premii. Pentru mine, cea mai importantă este medalia de aur câștigată anul trecut la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori”, spune eleva.

„Prima mea olimpiadă de informatică a fost în clasa a V-a. Totul s-a întâmplat destul de repede: în doar câteva luni de la primele noțiuni de programare, eram deja calificată la etapa națională a olimpiadei împreună cu alți colegi de clasă. La început nu m-am gândit că o să ajung atât de departe, dar faptul că mi-a plăcut atât de mult această materie, norocul de a avea un profesor dedicat și rezultatele obținute m-au făcut să îmi doresc să merg mai departe pe acest drum.

Nu există drumuri fără piedici, însă este important să găsești modul în care să treci peste fiecare obstacol care apare. Este adevărat că uneori este dificil, dar pasiunea mea pentru informatică, însoțită de multă muncă și ambiție m-au făcut să trec peste obstacole.

Am deja câțiva ani de experiență în acest domeniu. Simt că această materie mă reprezintă cel mai bine, îmi oferă satisfacții foarte mari și oportunități în viitor. Vreau să continui în acest domeniu”, a adăugat Alexa.

Tânăra a beneficiat atât de sprijinul prietenilor și familiei, cât și din partea profesorilor:

„De-a lungul timpului au fost anumite persoane care m-au susținut, indiferent de situație. Mă refer la familia mea, la doamna profesor Dana Lica, cea care mi-a ghidat primii pași în informatică și la prieteni. Ei știu când trec prin momentele mai grele și sunt acolo să mă susțină”.

Alexa Tudose a luat premiul I și medalie de aur la Olimpiada Națională de Informatică de anul acesta.

CITEȘTE AICI despre alți olimpici ai Prahovei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here