Onorel Lupu, bărbatul care a evadat de Paști din secția exterioară a penitenciarului din Ploiești, a atacat din nou. De data aceasta a spart alte case din satul Valea Dulce, comuna Podenii Noi. A fost chiar prins de unul dintre localnici în momentul în care încerca să intre în casă, dar hoțul a reușit să se facă nevăzut.

De când a reușit să fugă din închisoare Onorel Lupu și-a terorizat foștii vecini. A intrat mai întâi în casele oamenilor din satul Matița, unde ar fi dat două spargeri. Apoi a ajuns în comuna Șoimari de unde ar fi furat dintr-o casă, iar în Podenii Noi, satul Valea Dulce, ar fi reușit să intre în trei case. A treia oară a fost prins și alungat de proprietar. Martorii spun că Onorel a furat în cursul nopții de duminică spre luni din două case în aceeași noapte. Poliția făcea cercetări când bărbatul încerca să intre în cea de-a treia locuință.

Furturi sau tentative de furturi neraportate sunt însă mai multe. Peste zece, spun oamenii din zonă. Ei nu au depus plângeri pentru că pagubele sunt de regulă mici, în general mâncare și haine.

 

Deși este căutat cu ”efective sporite” așa cum specifică Poliția Prahova, Onorel nu este prins. Polițiștii care sunt pe urmele lui i-au găsit un culcuș în pădurea de la marginea satului Matița, dar nu și pe evadat. În zona Păcureți se vorbește că Onorel este ajutat chiar de localnici să scape de polițiști. A devenit un fel de erou al locului. Se pare că a reușit să fure și câteva sute de lei, iar banii îi folosește să-și cumpere țigări. Cel mai probabil plătește pe cineva pentru acest serviciu, pentru că la magazinele sătești nu și-a făcut apariția.

În jurul evadatului s-au țesut tot felul de legende. Unii spun că motivul pentru care ar fi evadat din închisoare este răzbunarea. Onorel își caută fratele care i-ar fi furat iubita cât timp el a fost încarcerat. Nu sunt însă dovezi în acest sens. Până acum nu a fost violent, singurele nelegiuri se rezumă la aceste furturi mărunte.

Interesant este și cât de mult poate să circule. Polițiștii care îl caută au descoperit urme pe malul pârâului Lopatna. Pe aici se deplasează între sate. Merge doar în timpul nopții pe distanțe foarte lungi. Doar între Matița și Podenii Noi sunt aproximativ 6 kilometri pe care se pare că i-a parcurs într-o singură noapte pe jos, pe malul apei. Nu este clar nici cum a reușit să ajungă de la Ploiești până în comuna Păcureți, distanța fiind de 35 de kilometri.

Reamintim că Onorel Lupu, despre care se spune că ar fi fiul unui cunoscut hoț de buzunare din Ploiești, în prezent ”retras” din activitate, a evadat în data de 18 aprilie de la secția exterioară a Penitenciarului Ploiești, de la Movila Vulpii. A fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt. Mai are un dosar pe rolul judecătoriei din Vălenii de Munte în care este acuzat de lipsire de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here