Mai mulți cititori care au copiii la grădinița Rază de Soare din Ploiești au sesizat mai multe nereguli despre felul în care se desfășoară activitățile, cum sunt tratați copiii și pericolele la care sunt expuși cei mici.

Un părinte ne-a povestit că fiul său s-a înțepat de mai multe ori în trandafirii de pe marginea aleii din incinta grădiniței și se pare că nu ar fi singurul copil care s-a rănit. Acesta a trimis și câteva imagini în care se observă că aleea este mult prea îngustă pentru a putea merge cu copilul de mână fără să se atingă de trandafiri.

Iată mai jos câteva imagini cu aleea:

Un alt părinte s-a plâns de faptul că sunt cerute diverse sume de bani lunar, pe lângă taxa de grădiniță, bani pentru un necesar în care intră apa și hârtia igienică și alte sume de bani pentru achiziționarea de mobilier. Acesta mai spune că deși a plătit pentru mobilier, piesele nu au fost achiziționate, iar apa și hârtia igienică ar trebui să intre în taxa de grădiniță.

O altă persoană care își duce copilul la această grădiniță și care nu își permite să plătească mereu sumele solicitate pe lângă taxă spune că se face o listă cu copiii ai căror părinți nu au achitat sumele și este afișată la vedere pentru a-i face de rușine și a-i forța pe părinți să plătească.

Totodată mai mulți părinți care au copiii la această grădiniță sunt nemulțumiți de faptul că cei mici nu sunt scoși în curte niciodată și mai spun că deși au taxa plătită, dacă întârzie nu mai pot intra pentru că se încuie ușa grădiniței și consideră că prin această metodă se îngrădește dreptul la învățământ. Acest fapt fiind ilegal.

Miercuri, 22 mai 2019, o fetiță în vârstă de trei ani a ajuns acasă cu Slime (N.R.: O plastilină din gel.) în păr, iar părinți se tem că ar putea fi nevoiți să tundă fetița pentru a putea îndepărta substanța.

Iată mai jos câteva imagini cu părul fetiței:

Părinții au mai spus că vor face plângeri către instituțiile abilitate să monitorizeze activitatea grădiniței.

În urma sesizărilor primite de cititorii noștri, reporterii ziarului Incomod au solicitat un punct de vedere din partea viceprimarului Cristian Ganea și a conducerii grădiniței.

“O să verific această situație și dacă se confirmă cele menționate se vor lua măsurile care se impun” a declarat viceprimarul Cristian Ganea.

Până la momentul publicării acestui articol conducerea grădiniței nu a formulat un punct de vedere, iar în măsura în care îl va emite îl vom publica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here