fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Pe 16 decembrie sărbătorim tradițiile autentice românești în Piața Artizante Păulești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Magia tradiției românești aduce o atmosferă unică în fiecare an, iar cei de la Piața Artizante și-au propus să apese butonul de amintiri și să readucă momentele memorabile din copilărie, de pe lângă casa bunicilor. Clipa când întreaga familie se aduna la casa de la bunici și,  împreună, toți membrii familiei se ocupau de porc și de toate preparatele ce urmau servite de Crăciun era o adevărată bucurie. 

Pe 16 decembrie, începând cu ora 10:00, în Piața Artizante dorința este de a simți din nou acea bucurie, astfel deja se pregătesc toate uneltele pentru a realiza cadrul perfect al tradițiilor românești autentice. Dacă vă doriți o experiență minunată ca o călătorie în timp, într-o atmosferă autentică românească, Piața Artizante vă așteaptă la eveniment. 

- Reclamă -

Dimineața, de la ora 10:00, încep pregătirile pentru prepararea celui mai celebru fel de mâncare, pomana porcului, exact ca pe vremuri, cu pârlitul porcului cu foc de paie. Obiceiul este tot mai rar întâlnit în țara noastră, iar Piața Artizante își dorește să continuie această tradiție care, în trecut, avea ca scop principal să unească comunitățile locale, să aducă oamenii împreună, deoarece aceștia începeau de la primele ore ale zilei să pregătească tot ce aveau nevoie pentru a oferi familiei o masa tradițională specifică sărăbătorilor de Crăciun. În jurul porcului roia veselia bărbaților, acompaniați de un pahar de pălincă sau țuica pentru a câștiga lupta cu gerul. Ceaunul juca un rol extrem de important, deoarece pomana porcului se savura pe loc, alături de familie. Femeile preluau apoi carnea și, împreună, începeau să meșterească la cârnați, și alte bunătăți tradiționale. Toate aceste momente de odinioară vor fi readuse la viață în Piața Artizante pe 16 decembrie.

Activitățile pentru copii își fac loc în piață, unde ceaunul pentru pomana porcului va mocni în curtea noastră, iar cei mici vor veni în ajutor pentru a pregăti delicioșii cârnați. Cei mici sunt invitați să se implice în descoperirea datinilor străvechi alături de părinți și bunici pentru o experiență nouă și minunată.

Vinul fiert și voia bună sunt ingredientele esențiale ce își vor face loc în piață pe tot parcursul zilei. Legumele proaspete și plantele aromatice sunt pregătite pe raft pentru asezonarea salatelor pe post de garnituri la pomana porcului într-un mod autentic. 

- Reclamă -

Vă invităm să vă alăturați comunității de Partizani pentru a sărbători împreună cea mai iubită și important zi din an, Crăciunul! 16 decembrie, începând cu ora 10:00, Piața Artizante Păulești, Str. Veche 2B.

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut