Comisarul șef de poliție Adrian Iacob a fost împuternicit în funcția de rector al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, pentru o perioadă de șase luni, prin ordin al ministrului de Interne, Carmen Dan, anunță News.ro. În vârstă de 41 de ani, Iacob este absolvent al Facultății de Drept a Academiei de Poliție și și-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în anul 1998, ca ofițer de poliție judiciară. El a ocupat mai multe funcții, printre care și cea de decan al Facultății de Poliție.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, comisarul șef de poliție prof. univ. dr. Adrian Iacob a fost împuternicit în funcția de rector al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, pentru o perioadă de șase luni.

“Ocuparea funcției de rector al Academiei de Poliție se va decide la nivelul instituției de învățământ conform procedurilor stabilite în domeniul legislației specifice învățământului superior”, anunță MAI.

În vârstă de 41 de ani, comisarul șef de poliție Adrian Iacob este absolvent al Facultății de Drept a Academiei de Poliție și și-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne în anul 1998 ca ofițer de poliție judiciară.

În cadrul Academiei de Poliție, ofițerul a deținut mai multe funcții, printre care decan al Facultății de Poliție, șef al Catedrei de Ordine Publică și director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat.

Potrivit MAI, mandatul noului rector este organizarea “în cele mai bune condiții a examenelor de absolvire și a celor de admitere în Academia de Poliție și menținerea unui climat organizațional riguros, specific unei instituții de învățământ superior care pregătește ofițerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne”.

Fostul rector, Daniel Costel Torje, a anunțat în 12 ianuarie că demisionează, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală de o studentă la Drept în anul III.

Daniel Costel Torje a fost rector al Academiei de Poliție din martie 2016.

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here