fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Pensionări pe bandă rulantă la Poliția Prahova. Final neașteptat de carieră pentru mai mulți ofițeri

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Trei ofițeri de poliție, care au condus ani la rând importante structuri ale Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au decis să-și încheie cariera la finalul anului trecut.

Retragerea celor trei vine în contextul unei acute crize de personal cu experiență în Poliția Română și la debutul unui an complicat, cu patru runde de alegeri.

- Reclamă -

Comisarul șef de poliție Cristian Manea, ofițerul care a condus Inspectoratul de Poliție Prahova din mai 2022 până în vara acestui an, a ieșit la pensie. Cererea de pensionare i-a fost aprobată în ultimele zile ale anului trecut.

 Odată cu Manea și-au terminat cariera de polițiști alți doi ofițeri cunoscuți în Prahova. Este vorba despre comisarul șef Radu Ștefana, șeful Secției nr.1 Ploiești și comisarul șef Alexandru Frangulea, care a condus serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Prahova, dar a fost și la comanda Direcției Generale Anticorupție Prahova pentru o perioadă scurtă de timp.

Surprinzătoare a fost pensionarea comisarului șef Cristian Manea. Acesta a fost desemnat la comanda IJP Prahova în vara anului 2022, timp în care și-a depus dosarul pentru a participa la concursul pentru ocuparea acestui post, fiind la acel moment unicul candidat cu șanse mari să câștige.

- Reclamă -

 Fără nicio explicație publică, Manea a decis să nu se prezinte la examen, iar ulterior a revenit în funcția care l-a și consacrat, cea de comandant al Poliției Municipiului Ploiești.

În ultima parte a anului trecut, Cristian Manea nu a mai fost o prezență activă la nivelul IJP Prahova (fiind o lungă perioadă în concediu), pentru ca în cele din urmă să-și depună dosarul de pensionare.

Odată cu retragerea comisarului șef Manea din activitate, la nivelul IJP Prahova s-au produs o serie de ”mutări și permutări”.

Comisarul șef Florian Vlădan,  care preluase conducerea Poliției Municipiului Câmpina în august 2023, a fost mutat din nou la Poliția Municipiului Ploiești, rămasă fără conducere.

- Reclamă -

La Câmpina, la acest moment, nu există desemnat un comandat, conducerea fiind asigurată de un adjunct.

Urmează ca IGPR să desemneze doi ofițeri care să preia comanda celorlalte două posturi rămase descoperite: șef Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și șef Secția 1 Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut