UPDATE În urmă cu puțin timp, primarul Marin Voicu (foto sus) a fost adus de anchetatori la sediul primăriei Ciorani unde continuă perchezițiile în dosarul privind fraudarea alegerilor locale.

Vezi aici imagini video!

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești a emis un comunicat de presă în care a anunțat că 17 persoane vor fi aduse la audieri.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, se arată în comunicatul remis presei de PCA Ploiești.

UPDATE Potrivit unor surse oficiale, sunt efectuate 18 percheziții, inclusiv la primăria din localitatea Ciorani. Cercetările se fac într-un dosar de fraudă la vot cu privire la alegerile locale de toamna trecută.

Totul ar fi pornit de la furtul sacilor cu buletinele de vot care erau depozitate într-o anexă a Judecătoriei Mizil. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil la începutul lunii martie, în data de 8 februarie 2021, o persoană a pătruns în arhiva Judecătoriei Mizil, la ora 19.40, de unde au fost sustrase buletine de vot.

Citește detalii aici!

Sursele amintite mai sus au mai precizat că perchezițiile vizează și mai mulți angajați ai primăriei din comuna Ciorani.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Percheziții miercuri dimineață, 9 iunie, ale Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Prahova, în comuna Ciorani. Potrivit unor surse oficiale apropiate anchetei, vizat ar fi primarul comunei, Marin Voicu (PNL).

Perchezițiile sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

Știre în curs de actualizare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here