Polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Poliției Ploiești au efectuat, marți dimineață, șapte percheziții la locuințele unor persoane suspectate de furt. Suspecții ar fi operat în Ploiești, furând bani, carduri și alte bunuri din buzunare sau genți. 

Pe lângă infracțiunea de furt propriu-zisă, suspecții sunt acuzați și de acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni financiare frauduloase, pentru că foloseau cardurile barncare furate pentru a retrage bani din conturile victimelor.

“Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2020 – prezent, persoanele bănuite ar fi comis furturi din buzunare/genți/poșete, pe raza municipiului Ploiești. Aceștia sustrageau sume de bani și carduri bancare pe care le foloseau ulterior pentru a efectua operațiuni de retragere numerar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6000 de lei.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane mobile și obiecte de vestimentație.

6 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova pentru audieri.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti”, a anunțat IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here