fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

VIDEO – Percheziții la un grup infracțional care oferea bani cu camătă și exploata cerșetori

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

La data de 10 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Argeș și Dâmbovița.

Este vorba despre un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD

În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2023, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri,  având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

Astfel, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei persoane, inițiatorii grupului infracțional, ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi mai multor persoane, de la care ar fi perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100 %, iar pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite, ar fi recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.

De asemenea, în aceeași perioadă, aceștia ar fi recrutat, din zona Gării de Nord, a municipiului București, persoane fără adăpost, lipsite de mijloacele materiale necesare traiului zilnic, cu un nivel precar de educație, cu afecțiuni psihice ori vicii și prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări) le-ar fi exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le  la practicarea cerșetoriei în folosul lor material.

- Reclamă -

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Marcel Ciolacu, întâmpinat la Bacău: ”Kind reminder de la moldoveni”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat la Bacău de un grup de protestatari cu pancarte care au...
Sari la conținut