Percheziții în Prahova, Mehedinți, Dolj și Timiș, într-un dosar penal în care anchetatorii au indicii că un circuit de societăți a consemnat în fals reciclarea unor deșeuri pentru a obține bonificații. 

“Polițiștii de investigare a criminalității economice din Mehedinți efectuează 13 percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova. Sunt vizate mai multe persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin consemnarea în fals a reciclării a peste 4.000.000 de kilograme de deșeuri.”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliția Mehedinți.

IPJ Mehedinți mai anunță că opt mandate de aducere vor fi puse în aplicare în cadrul perchezițiilor.

“Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 8.297.780 de lei.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obținerea unor ecobonificații pentru activități nereale de reciclare a 4.148.900 kg. de deşeuri din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, acestea ar fi întocmit documente pentru șapte societăţi comerciale, consemnând în fals activități de colectare, transport și predare în vederea reciclării deşeurilor. Documentele ar fi fost predate în vederea obținerii de bonificații, determinându-i pe reprezentanții societăţilor să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La activități participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dolj, Timiş şi Prahova.”, se mai arată în comunicatul remis de Poliția Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here