fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Peste 100 de copii din Telega au beneficiat de consult și tratament stomatologic printr-un proiect Merci Charity și KMG International (P)

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
116 copii din comuna prahoveană Telega au beneficiat gratuit de profilaxie orală și tratament în cadrul unei campanii organizate de asociația Merci Charity, în colaborare cu KMG International.

Cabinetul stomatologic mobil „Zâna Merciluță”, echipa asociației Merci Charity și o echipă de doi medici dentiști voluntari din București s-au deplasat la Şcoala gimnazială nr. 1 Telega, unde au efectuat proceduri de prevenție orală și tratament non-invaziv, folosind dotările cabinetului stomatologic mobil al asociației.

„Unul din doi copii dintre cei consultați la Telega nu a mai fost niciodată la medicul stomatolog. În cadrul acțiunilor derulate în comună, 116 copii au beneficiat de o sesiune de educație pentru sănătate orală derulată în clasă, în care medicii dentiști voluntari le-au arătat copiilor cum se efectuează un periaj corect. Dintre aceștia, 35 de copii au fost consultați și au primit tratament în cabinetul stomatologic mobil.  Toți copii au primit gratuit un kit de igienă orală„, au anunţat iniţiatorii campaniei.

- Reclamă -

Din cei 116 copii, 35 au beneficiat de intervenții în cabinetul mobil. 

Inițiativa Merci Charity și KMG International este cât se poate de importantă. Din datele culese de specialiști, a reieșit că frecvența cariilor dentare la copiii cu vârsta de 12 ani este de două ori mari față de media europeană stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, media cariilor la copiii consultați a fost de 7 dinți afectați/copil, în timp ce media europeană este de 3,5 dinți afectați/copil.  

- Reclamă -

Costurile pentru cele 187 de proceduri efectuate de reprezentanții Mercy Charity se ridică la 40.885 de lei

În plus, echipa a aplicat un chestionar părinților despre igiena orală a copiilor și accesul la servicii de medicină dentară.

Rezultatele au indicat că părinții merg cu copiii lor cel mai des la stomatolog în cel mai apropiat oraș, una dintre dificultăți fiind găsirea unui stomatolog care să trateze copii.

De asemenea, părinții au fost informați despre lista intervențiilor stomatologice la care are dreptul un copil într-un cabinet în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și lista cabinetelor în contract cu Casa pe o rază de 40-60 de kilometri, au mai anunțat organizatorii campaniei.

- Reclamă -

În județul Prahova, conform site-ului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, 67 de furnizori de medicină dentară au contract cu casa, dintre care 46% se află în mediul rural.

Acțiunea din comuna Telega face parte dintr-un proiect pilot care a vizat județele Prahova și Constanța și este premergătoare parteneriatului strategic între asociație și KMG International prin care 1.000 de copii din 40 de sate din comune din județele Constanța, Prahova și Galați vor primi gratuit intervenții de profilaxie orală și de tratament folosind infrastructura cabinetului stomatologic mobil al asociației până la finalul lunii octombrie 2020.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut