CJ Prahova a depus un proiect de finanțare pentru planul de atenuare și adaptare la schimbările climaterice. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 125.000 de euro. 

Planul va fi elaborat de CJ Prahova, în parteneriat cu Consiliul Local Ploiești, Universitatea Politehnică București și o universitate din Islanda.

„Fiecare investiție pe care o facem în județ are în vedere reducerea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea schimbărilor climatice. Pentru ca eforturile administrației publice județene în această direcție să se coordoneze cu cele ale primăriilor și ale actorilor economici, avem nevoie de un plan pe termen mediu şi lung care să ne conducă, în Prahova, la o economie sustenabilă și competitivă”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Proiectul se încadrează în Programul RO-Mediu care își propune creșterea capacității autorităților locale privind atenuarea și adaptarea la schimbările climatice.

Obiectivul acestui program îl reprezintă îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi reducerea efectelor adverse ale poluării și ale altor activități.

Prin această schemă de granturi mici, administrațiile publice vor putea identifica impactul schimbărilor climatice la nivel local/regional, vor putea formula măsuri fezabile de atenuare si adaptare şi vor putea realiza un plan de implementare al acestor măsuri. Planurile de atenuare şi adaptare vor fi concepute luând in considerare atât nevoile locale/regionale identificate, cât şi contextul european din strategia UE privind adaptarea la schimbările climatice.

Etapa de implementare a planurilor de atenuare si adaptare va fi realizată prin intermediul unui apel de proiecte ulterior în cadrul Programului RO-Mediu, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here