Un ploieștean a fost operat de urgență în urma unor percheziții efectuate miercuri, 27 mai, în Ploiești, după ce a ajuns la spital cu un traumatism la testicule. O rudă apropiată a bărbatului susține că acesta a fost operat, după ce ar fi fost bătut de polițiști. Mai mult decât atât, acesta susține că și fiul bărbatului, în vârstă de 15 ani, a fost încătușat și bătut de polițiști. În replică, poliția spune că se efectuează cercetări pentru a se stabili circumstanțele în care bărbatul a ajuns la spital.

Reporterii ziarului Incomod au discutat cu o rudă apropiată a bărbatului internat. Acesta susține că la ora 6 dimineața polițiștii au dat buzna în locuință, la percheziții, fără a arăta niciun mandat și că s-au dus în camera în care bărbatul dormea, l-au luat cu forța din pat și ar fi început să-l bată, fără motiv. Bărbatul mai spune că fiii săi au auzit scandalul, iar unul dintre aceștia, un băiat de 15 ani, a venit să vadă ce se întâmplă și s-a speriat când și-a văzut tatăl bătut de polițiști. Bărbatul susține că polițiștii l-au încătușat și pe minor și l-au lovit.

“Are genunchii făcuți praf, gleznele la fel, are urme de bocanci pe spate. Este bătut foarte rău. L-au pus pe jos, cu cătușele la mâini și l-au călcat cu bocancii pe încheieturi. Vom merge mâine la Medicină Legală pentru a scoate certificat”, a povestit bărbatul pentru ziarul Incomod.

Bărbatul lovit ar fi cerut să fie chemată o salvare, întrucât avea dureri mari în zona testiculelor, dar spune că polițiștii au refuzat să facă acest lucru și l-au dus la secție. De abia când bărbatul nu a mai putut să respire din cauza durerilor, polițiștii ar fi chemat o ambulanță.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Ploiești confirmă că un bărbat a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe cu traumatism testicular, că a fost operat și că medicii au reușit să evacueze hematomul format, să coasă rana și să salveze testiculul.

Reprezentanții Poliției Prahova confirmă că miercuri dimineață au avut loc percheziții în Ploiești, că “una dintre persoane a fost transportată la spital și se fac verificări pentru a se stabili cauza transportului la spital”, după cum au declarat reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Prahova.

Potrivit unor surse, la percheziții au participat polițiști din patru județe. Totodată, bărbatul care a ajuns la spital are calitatea de suspect în dosarul de furt în cadrul căruia au fost efectuate perchezițiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here