Ploieștiul este dator la bănci aproape 60 de milioane de euro! Municipalitatea a contractat mai multe credite de-a lungul timpului, pentru realizarea unor investiții pe plan local. Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de primăria Ploiești, la finalul lunii noiembrie municipalitatea utilizase aproape 100 milioane de euro din credite, bani din care mai avea de rambursat la data de 30 noiembrie 58.605.939 euro.

În 2007, primăria s-a împrumutat la BCR, credit din care a cheltuit aproape 30 de milioane de euro, la care mai are de rambursat 9,52 milioane de euro până în noiembrie 2021. În 2011, municipalitatea a făcut un nou credit, la BRD, din care a utilizat 37,36 milioane de euro, din care mai are de rambursat aproape 18 milioane de euro până în februarie 2023. Trei ani mai târziu, în 2014, primăria Ploiești s-a împrumutat la CEC Bank, credit din care a utilizat peste 16 milioane de euro, din care mai are de dat puțin peste 15 milioane de euro, până în septembrie 2029. Ultimul credit a fost făcut în 2016 la Exim Bank, din care primăria a utilizat peste 16 milioane de euro și tot atât mai are de rambursat.

Vezi mai jos răspunsul primăriei Ploiești la solicitarea ziarului Incomod cu privire la creditele contractate de municipalitate de la bănci:

1 COMENTARIU

  1. E foarte usor sa te imprumuti cind nu platesti imprumutul si costurile lui din banii tai ci din banii cetatenilor . Nu-i asa stimabililor primari si consilieri ?! Capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here