Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, Georgică Severin, fost senator de Prahova, în prezent directorul Societății Române de Radiodifuziune (SRR), citați la DIICOT, alături de alți oameni politici, dar și de ziariști din zona Caraș-Severin. Potrivit expressdebanat.ro, DIICOT și DGA investighează membrii unui grup infracțional organizat care ar fi săvârșit diverse infracțiuni de corupție legate în special de numirea unor șefi în instituții publice din Caraș-Severin.

„Vânătoarea asta continuă de când a venit…Nu știu nimic. Sunt chemat în calitate de suspect”, a spus Codrin Ștefănescu, la Antena3.

Fostul secretar general al PSD a spus, joi pentru MEDIAFAX, că nu știe de ce a fost chemat, mai ales pentru că a fost de două ori în viață la Caraș-Severin.

„Eu personal am fost în Caraș de două ori, doar ca secretar general al PSD. O dată după plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România, când am venit în ianuarie anul trecut, în 2019. Am stat o zi și am constituit o echipă interimară de conducere. A doua oară am fost în martie-aprilie, împreună cu Liviu Dragnea și mai mulți colegi din conducerea partidului și miniștri, când au avut loc alegerile interne în PSD Caraș-Severin.Deci eu nu am treabă cu Carașul. Nu știu de ce mă cheamă”, a afirmat, joi, Codrin Ștefănescu, pentru MEDIAFAX.

Potrivit pressalert.ro, anchetatorii DIICOT și DGA au descins astăzi la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

Conform primelor informații, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara.

Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea.

Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA au ridicat documente de la instituțiile locale și centrale menționate. Ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectați în dosar fiind Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”, deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin, dar și mai mulți primari din județ.

Codrin Ștefănescu și Luminița Jivan au fost citați pentru audieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here