fbpx
joi, septembrie 28, 2023
26.8 C
Ploiești
spot_img

Predarea cazanelor 5 şi 6 din CET Brazi, întârziată după ce a expirat ISCIR-izarea mai multor componente

Citește Și

- Reclamă -
Mai multe componente aferente turbinei de la cazanul 5 din CET Brazi, aflată încă în proprietatea Consiliului Judeţean, au rămas fără autorizaţia ISCIR, ceea ce blochează, cel puţin pentru moment, transferul către Primăria Ploieşti. Între timp, sistemul centralizat de încălzire din Ploieşti stă în baza unui singur cazan, deja celebrul CAF 2, care a trecut prin două avarii numai în ultimele săptămâni.

Surse din administraţia ploieşteană anunţă că ultima încercare de preluare de la Consiliul Judeţean a cazanelor 5 şi 6 s-a încheiat fără succes, marţi, după ce s-a constatat că mai multe componente au rămas fără ISCIR-izare. Ar fi vorba, se pare, despre câteva componente, inclusiv un boiler, de la turbina cazanului 5, care au avut autorizaţia valabilă până pe 5 decembrie.

Cum înţelegerea dintre Consiliul Judeţean şi Consiliul Local este că bunurile trebuie să fie în stare de funcţionare în momentul transferului, membrii comisiei desemnate de municipalitate au refuzat să preia grupurile energetice. În replică, tot pe surse, voci din Consiliul Judeţean ar fi acuzat reprezentanţii Primăriei că au căutat nod în papură şi că ar fi întârziat în mod nejustificat preluarea bunurilor timp de câteva săptămâni, dinainte ca respectivele componente să rămână fără ISCIR-izare.

- Reclamă -

În varianta optimistă, dacă nu există probleme tehnice, o nouă autorizaţie ar putea fi obţinută în decurs de câteva zile.

Până atunci, încălzirea a circa 50.000 de apartamente din Ploieşti stă în baza unui singur cazan, deja celebrul Cazan cu Apă Fierbinte nr. 2 din CET Brazi, care în mod tradiţional era folosit pentru asigurarea apei calde menajere, în condiţiile în care, în ultimele ierni, căldura a fost furnizată cu ajutorul grupurilor de cogenerare 5 şi 6.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO- Cum și cu ce se cară la rampa de gunoi, plină ochi, deșeurile din Urlați

Cam așa se face colectarea selectivă la Urlați, în 2023. Protagoniștii filmării sunt angajații Rosal. Și, așa cum se...