Președintele Klaus Iohannis a lansat joi un avertisment fără precendent Partidului Social Democrat, atrăgând atenția formațiunii conduse de Liviu Dragnea să nu adopte o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, deoarece acest lucru ar declanșa o criză politică fără precedent în România.

”Există semnale că la PSD nu s-a abandonat această idee (OUG pentru amnistie și grațiere – n. red.). O astfel de ordonanță care privește amnistia și grațierea unor politicieni ar fi o catastrofă pentru România. Ar fi o catastrofă. Adoptarea unei astfel de OUG ar declanșa o criză politică fără precedent în România. Fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanță să nu intre în Guvern. repet, o astfel de ordonanță ar declanșa o criză politică fără precedent”, a avertizat Klaus Iohannis.

”Momentan, altceva decât unele declarații ale unor politicieni nu avem. Voi face tot ce pot din poziția de președinte ca să nu ajungem aici”, a adăugat președintele.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat în urmă cu două zile la România TV că partidul va adopta amnistia și grațierea.

”Uitați ce a făcut propaganda, înainte de a fi chemați mai mulți colegi pe dosarul ăsta (vânătoarea), presa i-a sunat, știau exact cine va fi chemat. Ăștia l-au sunat pe Oprișan, cum a fost domne la vânătoare, la șpriț, acum nouă ani de zile. Și ăsta s-a înfuriat. Pe mine mă întrebați ce am vorbit cu prieteni de-ai mei, la o masă, ce am băut și ce am mâncat acum nouă, zece ani? Adică, nu sunteți sănătoși pur și simplu? Cu hachițele astea și cu vânătoarea credeți că ne puneți nouă călușul în gură? Nu!! Și le spun de fiecare dată, când mă duc la emisiune, vom continua să modificăm legile, vom continua să trecem prin Parlament ce am spus, vom continua să cerem călăii ăștia să răspundă în fața legii și la final dăm și amnistia și grațierea, ca să ne lămurim. Cu sau fără voia PNL-Orban, USR și Tomac”, a declarat Ștefănescu.

G4Media.ro a scris miercuri că ultimele informații pe tema OUG privind amnistia și grațierea indică faptul că la Ministerul Justiției ar exista deja un draft. Surse din partid au explicat pentru G4Media.ro că, dacă Tudorel Toader acceptă să scrie ordonanța de urgență la minister, atunci lucrurile intră în linie dreaptă, se iau rapid toate avizele necesare de la ministere într-o zi-două sau chiar în ziua emiterii OUG (detalii aici).

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here