fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Prețurile la carburanți, mărite constant în 2024

Citește Și

- Reclamă -

Prețurile benzinei și motorinei scăzuseră la finalul anului trecut în țară și se vindeau cu aproximativ 6,50, respectiv 7 lei pe litru. Situația s-a schimbat la începutul anului 2024 când a avut loc prima majorare a accizelor la carburanți, dar și creșteri de preț. 

A doua etapă a creșterii accizelor urmează să aibă loc. În cazul în care prețurile la carburanți ar stagna până la 1 iulie și s-ar adăuga doar acciza, un litru de motorină ar ajunge să coste aproape 8 lei (circa 7,96 lei), iar benzina ar depăși 7,50 de lei pe litru. 

Creșterea accizelor la carburanți s-a aplicat din ianuarie 2024 și include două etape. Prima etapă a majorării se aplică de la 1 ianuarie, iar a doua este programată pentru 1 iulie 2024. 

- Reclamă -

Au urmat și alte majorări de prețuri, astfel încât prețurile curente sunt similare cu cele din toamna anului trecut. 

Începând cu 1 ianuarie, prețul unui litru de benzină a crescut cu 29 de bani, iar cel al unui litru de motorină a crescut cu 26 de bani. Astfel, prețul unui plin de 50 litri de benzină a crescut cu aproape 15 lei, iar cel al unui plin de motorină cu aproximativ 13 lei, transmite Digi24.  

Au urmat și majorări ale prețurilor pentru ambii carburanți. Astfel, ieri, benzina se vindea în medie, cu 7,09 lei per litru, iar motorina cu aproximativ 7.57 lei pe litru. 

- Reclamă -

O altă creștere este așteptată de la 1 iulie când benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru și motorina cu 39 de bani pe litru. 

După acumularea creșterilor ale accizelor la carburanți, de la 1 iulie șoferii vor plăti cu 72 de bani mai mult pentru un litru de benzină și cu 65 de bani mai mult pentru un litru de motorină, exceptând eventualele creșteri ale prețurilor dintre timp. 

La 1 iulie 2024, după creșterile cumulate ale accizelor la carburanți, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină cu 72 de bani mai mult, în timp ce pentru un litru de motorină scumpirea va fi de 65 de bani, pe lângă eventualele majorări de prețuri dintre timp.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut