Consilierii locali din Ploiești se vor întruni joi, 26 august, într-o ședință extraordinară pentru a vota transferul unor terenuri din proprietatea municipiului către Consiliul Județean Prahova.

Consiliul Județean Prahova a solicitat anterior loturile de teren, acestea fiind necesare pentru construirea unui nou spital județean, investiție ce va fi realizată, cel mai probabil, din fonduri europene. Este vorba despre niște terenuri situate în zona Spitalului Județean de Urgență Ploiești, de pe strada Găgeni, din zona pepinierei SGU.

Toți consilierii locali ploieșteni au semnat proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în ședința de joi, fiind astfel inițiatori.

Președintele PNL Ploiești (partid care are majoritate în Consiliul Local), Roberta Anastase, a explicat pentru ziarul Incomod că inițiativa a aparținut consilierilor locali pentru că din punct de vedere legislativ proiectele privind cedarea sau transferul de terenuri intră în sarcina Consiliului Local, nu a executivului, în speță a primarului.

Proiectul de hotărâre iniţiat de Consiliul Local Ploieşti vine ca răspuns la solicitările autorităţile judeţene de cedare a terenurilor în suprafață de 15 hectare, aflate în spatele actualului spital, pentru construirea unui complex integrat de servicii de asistenţă medicală de urgenţă. Este vorba despre un nou spital judeţean, care să aducă în aceeaşi structură şi secţiile externe, înglobând şi actualul spital județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here