Lipsa serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD) continuă să fie o problemă majoră în Ploiești! Săptămâna trecută, Coral Impex SRL, societatea care avea contract cu Primăria Ploiești pentru prestarea serviciilor de DDD, a renunțat la colaborare ca urmare a facturilor neachitate de municipalitate și intenționează să atace în instanță Primăria pentru recuperarea creanțelor.

Primarul Adrian Dobre a organizat astăzi o întâlnire cu mass-media locală în care a vorbit despre această problemă, declarând că municipalitatea nu a mai demarat nicio procedură pentru deblocarea acestei situații încă din luna martie a acestui an. Primarul a subliniat faptul că s-a ajuns în această situație după ce Direcția Economică a refuzat să mai achite facturile către Coral, deși o parte din acestea primiseră viză de CFP.

Mai mult decât atât, Dobre a declarat că în luna ianuarie Consiliul Local a emis o hotărâre prin care s-a decis demararea procedurilor pentru achiziția unor noi servicii de DDD, dar directorul Direcției Economice, Nicoleta Crăciunoiu, a spus că nu consideră necesară bugetarea acestei activități.

“Aici a apărut blocajul, atunci când doamna director al Direcției Economice a spus că nu consideră necesară, din varii motive, bugetarea unei astfel de activități, o să vă pun la dispoziție un document, o informare către conducerea primăriei de la acel moment, în care scrie că nu este necesară această activitate în municipiul Ploiești, vorbind chiar de elemente de oportunitate, care, în opinia mea, nu sunt problemele Direcției Economice. Direcția Economică trebuie să se ocupe strict de ceea ce înseamnă posibilitatea de bugetare a unei activități, dar nu trebuie să discute de oportunitate, oportunitatea fiind atribuția Consiliului Local, atribuție pe care deja și-a manifestat-o în momentul în care au existat acele hotărâri prin care se dorea începerea unei noi activități”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Citește și:

Adevărul din spatele problemei serviciilor de deratizare din Ploiești! Facturile sunt perfect legale, dar Primăria supune ploieștenii la un risc imens cu bună-știință. VIDEO/FOTO-DOCUMENTE

Vezi video mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here