Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a solicitat miercuri, în cadrul şedinţei Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriat pentru managementul Deşeurilor” Prahova, ieşirea municipiului din zona 2-6  în care a fost repartizat şi includerea sa într-o zonă de sine stătătoare.

Decizia vine în contextual în care Ploieștiul a fost îngropat sub gunoaie,  iar solicitarea edilului privind rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Rosal nu a trecut în urma votului din cadrul unei ședințe ADI Deșeuri.

Practic, primarul a solicitat ca Ploieștiul să nu mai fie în situaţia de a avea un singur vot din 36, deşi are mai bine de două treimi din populaţia respectivului sector deservit de Rosal.

“Rosal continuă să nu respecte programul de colectare a deșeurilor menajere. După ce membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova (A.D.I.) nu au votat pentru rezilierea contractului, astăzi, în cadrul ședinței A.D.I., am solicitat ieșirea Municipiului Ploiești din zona 2.6.

Astfel, nu vom mai depinde de voturile localităților membre A.D.I. și vom putea lua deciziile potrivite pentru Ploiești în privința salubrității. Solicitarea mea trebuie să fie aprobată de A.D.I. și de Consiliul Local. Revin cu rugămintea către dumneavoastră să împiedicăm aruncatul gunoiului la întâmplare! Vă reamintesc că am ajuns în această situație critică din cauza nerespectării graficului de colectare a gunoiului menajer de către Rosal (contract care nu este încheiat cu Primăria Municipiului Ploiești, ci cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova) și a celor care aruncă gunoiul la colț de stradă. Abandonarea deșeurilor menajere se sancționează cu amenzi între 500 – 2000 lei pentru persoane fizice și 1000-2500 lei pentru persoane juridice”, a scris primarul Adrian Dobre pe pagina personală de Facebook.

 

1 COMENTARIU

  1. dl Dobre, poate ar trebui ca Politia Locala sa patruleze si urmareasca mai mult aspectul asta . Cine ar putea sa le dea un ordin de acest gen ? In subordinea cui sunt , aveti idee?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here