fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Primarul Ploieștiului: Ursul pare că are crotal, semn că ar mai fi fost prins

Citește Și

- Reclamă -

S-a dat alarma seara trecută în Ploiești, după ce un urs a fost văzut pe camerele de supraveghere, apoi de un echipaj de Poliție, în oraș. Potrivit primarului Andrei Volosevici, este îngrijorător faptul că ursul pare că are crotal, semn că ar mai fi fost capturat în trecut.

Ursul a fost văzut prima dată în jurul orei 01.30, spune edilul, pe camere de supraveghere, apoi de un echipaj de Poliție în zona străzii Țițeica. S-a constitutit echipa de căutare care a luat-o pe urma animalului periculos, dar acesta și-a continuat drumul prin zona de case, apoi a sărit un gard care dă înspre blocurile din zonă și în cele din urmă s-a făcut nevăzut.

La căutările de azi noapte au participat primarul, care prin lege este șeful echipei de căutare și, în eventualitatea capturării, dă ordinul de extragere prin împușcare sau de relocare, un medic veterinar, un vânător, dar și reprezenți ai Poliției Naționale, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale pentru asigurarea perimetrelor de siguranță pentru oameni.

- Reclamă -

Citește și: Ce rol are fiecare instituție în prinderea ursului care se plimbă de zile întregi prin Ploiești

Pare că ursul are peste 200 kg, ne-a declarat primarul Andrei Volosevici și cel mai îngrijorător este că din ce și-au dat seama, animalul are crotal, semn că a mai fost capturat în trecut.

Noaptea viitoare echipele de căurtare se vor organiza iar. Este știut că ziua urșii stau ascunși și ies noaptea în căutare de hrană și apă, când este mai liniște. Ursul din Ploiești, însă, nu pare atât de stingherit de gălăgie pentru că pe unele dintre imaginile surprinse noaptea trecută de camerele de supraveghere a fost alergat de niște câini, dar nu a părut prea deranjat de acest lucru.

- Reclamă -

Citește și: În ce situații pot fi împușcați urșii

În caz că ursul va fi prins, primarul spune că își dorește să fie capturat și relocat și ar lua în calcul extragerea prin împușcare doar dacă animalul ar deveni violent cu echipele de prindere și le-ar pune viața în pericol.

Imagini cu ursul care a intrat noaptea trecută în Ploiești:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut