fbpx
sâmbătă, februarie 24, 2024
spot_img

Primul pacient care prezintă coinfecţie de gripă şi COVID

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

A fost înregistrat primul pacient care are simultan și gripă și COVID, transmite Agerpres.

Este vorba despre un pacient al Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași. Anunțul a fost făcut de managerul spitalului care a precizat că unitatea medicală se confruntă în continuare cu un număr tot mai crescut de infecții respiratorii.

Potrivit sursei citate, în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase sunt internate 32 de persoane care au fost diagnosticate cu gripă.

- Reclamă -

„Avem cazuri de gripă confirmate prin metoda PCR, care este metoda cea mai fidelă. Pe lângă aceste patologii specifice sezonului, în momentul de faţă îngrijim şi pacienţi pediatrici care prezintă boli specifice copilăriei. În momentul de faţă terapia intensivă, care are doar nouă locuri, este asaltată de cazuri care necesită îngrijire de specialitate. Observăm totodată o creştere a pacienţilor care au COVID-19. Suntem îngrijoraţi pentru că îngrijim şi primul pacient care prezintă coinfecţie, adică gripă şi COVID-19”, a declarat dr Florin Roşu.

Acesta a recomandat vaccinarea antigripală, evitarea spaţiilor aglomerate şi prezentarea din timp la medicul de familie sau medicul specialist. De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase a reiterat că pentru un tratament eficient este nevoie de o prescripţie din partea unui medic specialist, nu de tratarea „cu leacuri băbeşti”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un tânăr britanic, deținut la Poarta Albă, acuză condițiile inumane: ”Erau fecale umane sus pe perete”

Un tânăr londonez, care se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă din România, după ce a fost prins cu...
spot_img
Sari la conținut