fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Procurorii ploieșteni au lăsat în libertate un bărbat care și-a atacat fratele cu toporul. În 2016, același individ și-a omorât un alt frate

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii ploieșteni au lăsat în libertate un individ care și-a atacat fratele cu toporul în casă. Anchetatorii au considerat că individul nu este periculos, deși abia a fost liberat condiționat din închisoare unde a fost încarcerat pentru omor. În vara anului 2016, omul și-a ucis fratele mai mic pe care l-a înjunghiat după o ceartă în familie.

Iliuță M. din Valea Călugărească a ajuns să fie anchetat din nou după ce, în data de 7 noiembrie 2022, a intrat cu forța în casa fratelui său, spărgând ușa și un geam cu un topor.

Atunci polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112 în care erau rugați de un bărbat să intervină de urgență pentru că este atacat în casă cu toporul de către fratele lui.

- Reclamă -

Când au ajuns la adresa unde fusese anunțat scandalul, polițiștii au dat peste un bărbat care avea în mână într-adevăr un topor cu care reușise să spargă geamul de la ușa de acces în casă și distrusese o alta din interiorul imobilului.

”În baza probatoriului administrat față de bărbatul de 35 de ani din comuna Valea Călugărescă a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

”Unitatea competentă” de Parchet a refuzat arestarea și a dispus ca măsură preventivă doar controlul judiciar, agresorul fiind lăsat să plece acasă cu promisiunea că ”nu mai face rele”.

- Reclamă -

Procurorii nu au ținut cont că Iliuță este un bărbat cu antecedente violente. Tocmai ce a fost liberat condiționat din Penitenciarul Ploiești unde a fost încarcerat din vara anului 2016, imediat după ce și-a ucis un alt frate, pe care l-a înjunghiat tot în timpul unui scandal în familie.

Bărbatul a fost condamnat atunci la zece ani de închisoare, pedeapsă din care a executat doar șase ani. Dacă nu ar fi fost liberat din penitenciar Iliuță ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în toamna anului 2025.

Pentru că în închisoare a avut un comportament exemplar, chiar și-a continuat studiile și a muncit, a fost recompensat de trei ori, motiv pentru care Tribunalul Prahova a considerat că este suficient de ”reeducat” pentru a-și relua viața în comunitate. N-au trecut trei luni și omul a luat-o de la capăt cu scandalurile violente.

Polițiștii continuă cercetările, cu agresorul în libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere și amenințare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut