Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a depus la Parlament mai multe amendamente la proiectul de buget şi solicită alocarea în plus a aproape 27 de milioane de euro pentru parchete, DNA şi DIICOT.

Lazăr solicită 5,4 milioane de euro pentru angajarea a 50 de poliţişti la DIICOT, a 66 de auditori de justiţie, 25 de tineri procurori, 18 specialişti în percheziţii informatice şi 9 grefieri.

De asemenea, procurorul general solicită suplimentarea fondului de flagrant de la DNA şi DIICOT cu aproape 850.000 de euro şi încă 1,6 milioane de euro pentru „cheltuieli judiciare”, precum plata expertizelor, cum este cea din dosarul 10 August. În cazul violenţelor jandarmilor asupra civililor paşnici, procurorii militari au dispus efectuarea unei „expertize fizico-chimice asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în cursul intervenției”.

Şeful Ministerului public solicită aproape 10 milioane de euro pentru  construcţia sediilor DIICOT şi ale parchetelor de pe lângă Judecătoriile Moineşti şi Mangalia şi parchetelor de pe lângă Tribunalele Dâmboviţa şi Galaţi. De subliniat că, potrivit procurorului general Augustin Lazăr, DIICOT plăteşte 58.000 de euro lunar chirie pentru sediul central din Calea Griviţei.

Lazăr cere aproape 360.000 de euro şi pentru „utilaje şi echipamente” pentru Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). La capitolul bugetar „bunuri şi servicii”, procurorii solicită suplimentarea cu peste 4 milioane de euro pentru Secţia de anchetare a magistraţilor.

„Suma stabilită de MFP în proiectul de buget pe anul 2019, la titlul 20 „Bunuri şi servicii”, nu a avut în vedere necesitatea asigurării sumelor destinate SIIJ, care, începând cu anul 2019, urmează să îşi desfăşoare activitatea într-un sediu închiriat de la RAPPS, ceea ce implică cheltuieli suplimentare cu amenajarea spaţiului, utilităţi, chiria pentru sediu, etc”, se arată în amendamentele Ministerului Public.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here