Ambasada Rusiei a remis un comunicat legat de incidentul care a avut loc miercuri dimineață. Un bărbat a intrat cu mașina în poarta ambasadei, după care și-a dat foc.  Bogdan Drăghici fusese reținut în august 2019 pentru viol și agresiune sexuală și a stat în arest aproape un an, fiind acuzat că și-a agresat sexual fiica vitregă minoră.

Bărbatul fusese condamnat marți de Judecătoria Sector 2 la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru viol și corupere de minori, potrivit surselor G4Media. Decizia nu era definitivă și putea fi atacată cu recurs.

Miercuri dimineață, acesta a intrat cu mașina în poarta Ambasadei Rusiei din București. A supraviețuit impactului, însă apoi și-a dat foc și a murit.

Ambasada Rusiei din București susține că șoferul ar fi fost influențat de o presupusă ”isterie anti-rusă” legată de masacrul din orașul ucrainean Bucea.

Totodată, Ambasada reia reacția oficială a Kremlinului cu privire la victimele găsite după retragerea trupelor ruse din jurul Kievului.

Ambasada Rusiei susține că la Bucea ”naționaliștii ucraineni au masacrat civili”.

Comunicatul integral al Ambasadei Rusiei:

Ambasada își exprimă profundele condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc în mașina după încercarea eșuată de a lovi porțile Ambasadei Rusiei în România.

Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea.

În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus.

De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizorilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fundalul desfășurării operațiuni militare speciale în Ucraina.

Imperiul minciunilor Occidentului colectiv necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în ​​Siria în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina („Suta Cerească” ).

În același timp, suntem convinși că „făcătorii de adevăr” din mass-media ucraineană și occidentală, blogosfera vor lăsa în mod tradițional în tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, agresiune și crime brutale ale locuitorilor din Mariupol și alte orașe din Ucraina.

La rândul nostru, îi subliniem și îi informăm pe cei care nu au posibilitatea de a primi informații obiective, aflându-se sub capota mainstreamului propagandei militare occidentale, că scopurile operațiunii militare speciale din Ucraina sunt:

​​1) protejarea populației a republicilor populare Donețk și Luhansk de la genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziști ucraineni;

2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rus al NATO, ameninţând securitatea naţională a ţării noastre;

3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic „anti-Rusia”. Cea mai importantă prioritate, după cum a remarcat Comandantul Suprem Vladimir Putin, este evitarea victimelor civile prin toate mijloacele.

Precizăm că, în urma incidentului, niciunul dintre angajații Ambasadei și forțelor de ordine române nu au fost răniți.

CITEȘTE și VIDEO: Imagini cu mașina în flăcări care a intrat în gardul Ambasadei Rusiei. Șoferul a murit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here