Primarul Adrian Dobre începe să confunde primăria Ploiești cu un “stat” propriu al său, pe care vrea să-l conducă prin doctrine comuniste, călcând în picioare normele de transparență la care trebuie să se supună instituțiile publice, dar și accesul mass-mediei la informații de interes pentru toți cei preocupați de soarta sportului ploieștean. Astăzi, la sala de ședințe a primăriei, a avut loc o ședință la care au participat primarul Adrian Dobre, viceprimarii orașului, consilierii locali și reprezentanții Clubului Sportiv Municipal, la care presa însă nu a putut intra. Un reporter al ziarului Incomod a vrut să asiste la discuții, însă, a fost dat afară de “dictatorul” Dobre, care nu dorește ca oamenii să fie informați de soarta Clubului Sportiv pentru care nu a găsit nicio soluție de cinci luni, de când este primar. În schimb, a decis ca manifestațiile publice în fața Primăriei să fie interzise, anticipând probabil că stilul său “stalinist” de a conduce orașul va trezi, mai devreme sau mai târziu, revolta ploieștenilor.

Se duc ultimele lupte disperate pentru salvarea sportului ploieștean, maestrul emerit al boxului Titi Tudor a plâns în fața consilierilor locali, explicând că nu mai are ce pune pe masă, după ce a fost executat silit de ANAF, deși nu și-a încasat salariul de la CSM de șapte luni, în timp ce Adrian Dobre îl trata cu spatele, la propriu, umilindu-l pe Titi Tudor, dar cu toate acestea Dobre nu consideră că e necesar ca opinia publică să știe ce decizii se iau cu privire la soarta CSM și dă afară reporterii de la ședințele pe acest subiect.

Îi solicităm primarului Adrian Dobre să își ceară scuze public pentru gestul său de astăzi, prin care a încercat îngrădirea accesului opiniei publice la informații, ținând cont de faptul că orice ședință pe tema banilor publici de la CSM, sau pe tema soluțiilor pentru sportivi, ar trebui să fie făcută publică. În afara ploieștenilor simpli, care doresc ca în municipiu să fie continuate activitățile sportive, sunt nenumărați sportivi și antrenori, alături de familiile acestora, care așteaptă cu sufletul la gură orice informație cu privire la CSM și la banii pe care îi au de recuperat după șapte luni de neplată. Față de toate aceste persoane, solicităm ca Adrian Dobre să își ceară scuze public!

De ce nu a dorit “dictatorul” Dobre ca lumea să afle ce se discută la ședința respectivă?! Ce anume punea edilul “comunist” la cale?! Cum poate merge nesimțirea primarului atât de departe încât să dea un reporter afară de la o ședință a aleșilor locali? Dorește oare Dobre să își poată numi în liniște un om care să jefuiască ultimele rămășițe din CSM? Sau oare altul era secretul, și anume încercarea sa de a-i acoperi urmele deputatului Sebastian Ghiță care a căpușat CSM-ul?! Cumva Dobre voia să discute despre raportul Curții de Conturi din care reiese cum Sebastian Ghiță a dat un “tun” la CSM și voia să-l acopere pe acesta?! (detalii despre acest subiect în seara aceasta pe ziarul Incomod)

Sursele noastre ne-au spus, însă, că în cadrul ședinței s-a decis ca echipele de handbal ale CSM să fie retrase din Campionatul Național. Culmea, decizia vine la o zi distanță după ce Dobre a apărut la un post TV local criticându-l pe directorul CSM Ploiești și întrebând cum și-a permis acesta să afirme că echipele vor fi retrase. Iată că astăzi, după ce i s-a explicat pentru a mia oară că CSM nu mai are bani și că Federația va sancționa echipele de handbal pentru că nu au oameni care să joace (după ce sportivii au plecat pentru că, reamintim, nu și-au primit banii), Dobre a decis ca echipele să fie retrase. Dar evident că dacă ar fi lăsat presa să asiste la ședință ar fi însemnat să admită că declarațiile date la TV au fost un mizerabil circ politic, în care îl acuza pe directorul CSM că este susținut de PSD și că își permite să retragă echipele din campionat, deși a decis astăzi același lucru. Pentru că Adrian Dobre este mult mai preocupat să facă politică, decât să găsească soluții pentru CSM! Dar deși reporterii Incomod au fost dați afară de la ședință pentru ca aceste lucruri să nu iasă la iveală, iată că tot am reușit să aflăm care era secretul “dictatorului” Dobre!

Inițial ne-am gândit, într-adevăr, că a făcut acest lucru pentru a-i acoperi urmele lui Sebastian Ghiță, să nu se afle cum a jefuit acesta CSM-ul, dar iată ce a încercat de fapt Dobre să facă. După ce a făcut circ politic public și a pozat în salvator, tot el a decis retragerea echipelor, dar mascat, să nu afle presa. Uite că tot am aflat, domnule primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here