fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Rosal nu respectă contractele semnate pentru salubritate. Lipsa utilajelor, motivul pentru care nu își poate face treaba. FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

Două documente intrate în posesia redacției Incomod ar putea oferi o explicație vizavi de modul ineficient în care operatorul de salubritate Rosal prestează serviciile asumate prin contract. Potrivit acestor documente, aproape 40 de utilaje ale operatorului sunt stricate, unele dintre acestea nemaiputând fi reparate.

Rosal intervine în județul Prahova pentru două servicii. În ceea ce privește colectarea deșeurilor de la populație, Rosal a încheiat un contract cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova, prin care colectează gunoaiele din majoritatea localităților prahovene. Scopul ADI Deșeuri este de a monitoriza activitatea Rosal, astfel încât operatorul să presteze serviciile de colectare deșeuri la calitatea stipulată în contract.

- Reclamă -

În Ploiești, Rosal a mai încheiat un contract cu municipalitatea, pentru curățenia căilor publice. Practic, Rosal este responsabil de curățenia din oraș, activitatea aceasta fiind monitorizată de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, instituție subordonată primăriei Ploiești care are sarcina de a se asigura că Rosal respectă toate condițiile contractuale.

În ambele contracte și caiete de sarcini aferente, atât la cel încheiat cu ADI Deșeuri pentru colectarea gunoaielor de la populație, cât și la cel încheiat cu primăria Ploiești pentru curățenia stradală, Rosal are prevăzută obligația de a-și desfășura activitatea cu un anumit număr de utilaje.

Numai că, potrivit documentelor intrate în posesia noastră, aproape 40 de utilaje din flota Rosal sunt stricate. 19 dintre acestea sunt imobilizate, adică nu mai pot fi reparate și urmează să fie casate, iar 18 sunt defecte, dar necesită reparații cu costuri mari.Cu 40 de utilaje în minus, Rosal nu poate fizic să respecte cele două contracte de salubritate încheiate în Prahova. Potrivit surselor noastre din cadrul Rosal, care ne-au pus documentele la dispoziție, acestea sunt din data de 20 iunie, dar nu este prima dată când Rosal rămâne fără suficiente utilaje pentru a-și desfășura activitatea.

- Reclamă -

Aceleași surse ne-au precizat că operatorul a încercat să substituie o parte din utilajele stricate, dar că ar fi înlocuit doar câteva dintre acestea, ceea ce este insuficient pentru a acoperi necesarul prevăzut în contractele încheiate cu autoritățile publice din județ și din Ploiești.

Ziarul Incomod a adus problema în atenția lui Bogdan Toader, președintele ADI Deșeuri, care când a aflat despre acest lucru a spus că este o situație foarte gravă și că va solicita un control la operatorul de salubritate pentru a verifica dacă acesta are suficiente utilaje pentru a-și respecta obligațiile contractuale.

Reporterii noștri au încercat să ia legătura și cu Raul Petrescu, directorul RASP, pentru a-i aduce situația la cunoștință, dar acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajul trimis de reporterul care a încercat să-l contacteze.

Mai jos vă prezentăm cele două documente cu utilajele Rosal stricate:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut