fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Săgeți lansate de USR către primarul Ploieștiului, pe tema TCE. Reacția lui Andrei Volosevici: „Nu e vina mea că ei nu știu administrație”

Citește Și

- Reclamă -

Într-o conferință organizată luni dimineață, conducerea USR Prahova și cea a USR Ploiești i-au luat apărarea Ancăi Popa, viceprimarul Ploieștiului, după ce Andrei Volosevici a cerut schimbarea ei din funcție. Discuția pornește de la situația financiară a TCE, pentru care aceștia îl acuză pe primar. În replică, Volosevici susține că liderii locali ai USR „nu știu administrație”.

Neînțelegerile pornesc de la situația firmei de transport a municipalității și soluțiile pentru salvarea societății, care a acumulat datorii mari la bugetul de stat. Primarul a propus majorarea capitalului social al TCE, prin cedarea unor terenuri, însă aleșii USR s-au opus, dând ca sigur faptul că TCE ar urma să intre în faliment și, automat, respectivele terenuri puse ca gaj vor ajunge să fie valorificate de ANAF.

- Reclamă -

Andrei Volosevici a cerut schimbarea viceprimăriței Anca Popa: „Și-a exercitat atribuțiile cu rea-credință”

În conferința de luni, reprezentanții USR i-au mai adus și alte critici primarului, reclamând că acesta și-ar teroriza subalternii.

„Încă de la numirea mea, domnul primar mi-a adresat câteva cuvinte, spunând «Doamna viceprimar, veți lucra cu mine!». A fost mai degrabă un gest de avertizare. În mod repetat, dumnealui mi-a dat atribuții, pentru ca ulterior să le ia, așa cum s-a întâmplat cu TCE. Dumnealui nu suportă opoziția. Cred că proiectul acesta, al demiterii mele, este unul menit să mă intimideze, mai ales în urma răspunsului negativ la solicitarea dumnealui de a mări capitalul social de la TCE. Domnul primar are obiceiul să își manifeste temperamentul, astfel încât intimidează, de multe ori amenință, în sensul că pune presiune asupra oamenilor, te face să te simți inconfortabil alături de dumnealui, nu este omul cu care să discuți extrem de sincer, prefer de cele mai multe ori tăcerea, pentru că oricum soluțiile pe care le aduc sunt de fiecare dată respinse”, a declarat viceprimarul Anca Popa, cu privire la atmosfera din administrația ploieșteană.

Directorul TCE o acuză pe Roberta Anastase că distruge societatea din interese politice

„Este o încercare de șantaj și de intimidare a unui viceprimar pentru a da un vot pozitiv unei încercări disperate de a trece un teren din domeniul public în domeniul privat, știind foarte bine că acel teren va fi executat de ANAF și se va duce în zona de transport privat, cei care au cele mai mari interese de a prelua clădirile și terenurile din proprietatea TCE, tocmai pentru a distruge TCE-ul. Primarul Ploieștiului face un joc cinic de a pune această presiune pe doamna viceprimar. Domnul primar, de trei ani, a crescut datoria TCE, până la aproape 45 de milioane. Să pui presiune pe doamna viceprimar să rezolve în trei săptămâni această criză este deja mult prea mult. Soluția este una singură, Primăria să-și plătească datoriile, iar Primăria, în calitate de acționar principal, sau SGU, tot ca acționar, să găsească rezolvarea”, a declarat și Cristian Apostol, vicepreședintele USR Prahova și al Consiliului Județean.

- Reclamă -

Aceștia au sugerat acordarea unui împrumut de la buget către TCE, pe modelul aplicat în cazul Termo Ploiești.

Andrei Volosevici: „Să înțeleg că USR își asumă public un eventual faliment al TCE?”

Contactat pentru un punct de vedere, primarul Ploieștiului a afirmat că reprezentanții USR care i-au adus critici nu cunosc prevederile Codului administrativ.

„Eu înțeleg din această poziție că reprezentanții USR știu deja ce ar urma să se întâmple cu TCE-ul. Bănuiesc că își asumă acest lucru. Îi invit pe aceștia să citească mai atent Codul administrativ. Nu se poate acorda un împrumut decât pentru investiții. Există o excepție pentru societățile nou înființate, de aceea s-a putut pentru Termo Ploiești, însă la TCE nu este cazul. Credeam că doamna viceprimar și domnul «habar n-am» de la Consiliul Județean știu lucrurile acestea. Dacă ei nu cunosc administrație, nu este problema mea. Referitor la partea cu amenințările, ca să nu se simtă nimeni inconfortabil, în ședința Consiliului Local voi pune la dispoziție discuția mea cu viceprimarii, audio și video, ca să se vadă dacă doamna Popa era sau nu intimidată”, a răspuns Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...