Un membru al PSD i-a depus plângere penală primarului Ion Radu din comuna prahoveană Bălțești! Potrivit reprezentanților ALDE și PSD, primarul Ion Radu încalcă legislația electorală și îi împiedică pe aceștia să își lipească afișe în comună.
“Primarul Ion Radu, de la începutul campaniei electorale, încalcă legislația electorală, fără frică de nimeni. Am făcut plângere la Poliție, că nu asigură spațiu de afișaj pe panourile electorale din comună, pentru partidele aflate în opoziție, PSD și ALDE. După ce am lipit câteva afișe la panouri, peste noapte, afișele PSD și ALDE au fost rupte și îndepărtate în totalitate. Ne-am adresat iar Poliției, primarului, Biroului Electoral Județean și, drept răspuns, astăzi, între orele 11.00 și 12.00 (n.r.: 18 noiembrie 2016), cele trei panouri electorale din comuna Bălțești au fost îmbăiate cu ulei de motor (n.r.: video și galerie foto jos), să nu se mai lipească nimic de ele. Unul dintre panouri se afla în curtea primăriei Bălțești și a fost spălat cu ulei în timp ce primarul, viceprimarul, angajații, dar și Poliția Locală se aflau în primărie. Am anunțat Poliția din nou, doamna Rusnacu Elena de la PSD a depus plângere. Pe panourile electorale din comuna Bălțești rezistă doar afișele PNL, pentru că primarul e președintele organizației PNL din localitate, și cele PMP, pentru că președintele organizației este finul primarului, Dragomir Aurel, patronul benzinăriei, deși legea spune că primarul și Poliția Locală trebuie să asigure integritatea panourilor electorale și a afișelor.”, ne-a povestit Marinela Băcanu, consilier local ALDE din Bălțești.
Reporterii ziarului Incomod au discutat și cu Elena Rusnacu, persoana care i-a depus plângere penală primarului Ion Radu, care a confirmat cele semnalate de consilierul local ALDE.
“Am vrut să punem afișe. Primarul, de prima dată, a început să-și pună afișele distanțate pe mijlocul panourilor pentru a nu mai avea loc și noi să punem. Până la urmă, le-am înghesuit și le-am pus pe margine și am sesizat Poliția, care a venit, a văzut și a făcut poze. Cei de la ALDE au făcut plângere, dar a doua zi le-am găsit rupte. Am mers și am făcut sesizare, pentru că primarul trebuie să se ocupe de ordinea de la aviziere. Sesizări am făcut și la primărie și la Poliție. Apoi am mers la panouri să lipim din nou afișele, dar acolo erau afișele lor, care nu mai erau pe mijloc, ci la locul lor, la rubrica 1, dar restul panoului era ud, curgea ulei de pe el, un ulei gros, ca mierea. Când am văzut, nu ne-a venit să credem, ne-am dus la Poliție, polițiștii au venit la fața locului cu noi și ne-au spus că nu le-a venit să creadă, că nu au mai văzut așa ceva. Ne-am dus la toate panourile cu un echipaj de Poliție, la toate cele trei panouri, din Izești, Podenii Vechi și Bălțești și toate erau așa. Afișele lor nu erau atinse de niciun pic de ulei, iar restul panourilor erau pline de ulei, nu se putea lipi afișe. La ora actuală, după o săptămână de campanie, noi nu am putut pune niciun afiș, am fost împiedicați tot timpul. Am fost la Poliție, polițiștii au filmat toate panourile, noi am făcut plângere și acum așteptăm să vedem, nu știu cum ne vom pune afișe pentru că acel ulei nu se curăță.”, ne-a declarat Elena Rusnacu.
Poliția Prahova a confirmat că a fost depusă plângerea și că se efectuează cercetări.
“La nivelul Poliției Prahova a fost înregistrată o plângere. În urma acestei sesizări, Poliția Prahova face verificări, urmând să luăm măsurile legale care se vor impune.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, agent șef adjunct de poliție Raluca Brezeanu.
Contactat de reporterii ziarului Incomod, primarul Ion Radu spune că nu este vinovat și că, la rândul său, a depus plângere.
“Cine poate, cine e cel mai vinovat și cel mai reclamat om din comună, decât primarul? E o eroare, deja este depusă plângere și din partea mea, și la Biroul Electoral Județean și la Prefectură și la Poliție, așa că luni dimineață o să fie o anchetă mai amplă, să se vadă cine a pus. Băieții aceia… nu eu am aruncat manifeste, ei au aruncat manifeste în fiecare campanie, ei fac, ei urlă ca să găsească țapi ispășitori. Punctul meu de vedere e că eu nu mă ocup de așa ceva, în primul rând, eu sunt cel care trebuie să veghez, să meargă totul ok. Am depus o plângere penală la secția 8 Bălțești și la prefect referitor la același lucru, pentru că persoanele acelea țipă, urlă, nu că nu se lipesc, ce credeți că s-a pus pe el? Eu nu înțeleg ce s-a pus, panourile sunt goale. Poate lipi oricine orice afișe, dar caută tot felul de chestii, s-au dus, nu știu ce or fi făcut pe acolo și gata, e din cauza primarului. Ce motive importante avem noi! Restul, în țara aceasta merg bine, nu avem unde să punem afișe! E depusă o plângere, cu număr de înregistrare, ieri a fost depusă la cele trei instituții. Dar le dau voie să pună peste afișele mele, dacă ale mele s-au lipit, ale lor, nu!”, ne-a declarat primarul din Bălțești, Ion Radu.
Reamintim că primarul Ion Radu din Bălțești, a mai fost “protagonistul” unor articole publicate de-a lungul vremii în ziarul Incomod. La finele anului trecut, ziarul nostru vă publica o anchetă referitor la modul în care au fost atribuite contractele de deszăpezire către societatea SC RAMAROM FOREST SRL, care este administrată de Aurel Dragomir, cunoscut de întreaga comunitate din Bălțești drept finul de cununie al primarului Radu Ion, care i-a și botezat un copil.
RAMAROM FOREST SRL este o societate abonată de ani de zile la contractele cu Primăria Bălțești și, la un moment dat, a existat o plângere penală împotriva primarului la Curtea de Apel Ploiești, care viza aceste contracte. În plângerea respectivă, erau enumerate în total trei societăți comerciale despre care se spunea că în realitate sunt controlate de primarul Radu Ion, prin interpuși. SC RAMAROM FOREST SRL, SC RADEX COM SRL și SC RAEDY CON IMPEX SRL sunt cele trei firme amintite, administrate în acte de Aurel Dragomir, dar indiciile că în realitate sunt controlate de o altă persoană nu au întârziat să apară.
Un alt subiect care l-a vizat pe primarul Ion Radu a fost modul în care CAP-ul comunei a fost vândut unui cămătar. În 2008, o parte a fostului CAP din comuna Bălțești a fost închiriat de către primărie unui crescător de animale, Vasile Dragomir. Contractul a fost semnat pe 10 ani, deci până în 2018, chiriașul, dacă plătea la timp și nu încălca prevederile din contract, ar fi trebuit să stea liniștit. Asta în teorie. În practică lucrurile stau altfel. Și asta venind din partea proprietarului fostului CAP, adică a Primăriei Bălțești condusă de primarul Ion Radu, care a vândut CAP-ul lui Liviu Tudoran, un personaj interesant despre care noi am mai scris că a fost arestat pentru cămătărie și infracțiuni cu violență.
În primăvara acestui an, mai mulți candidați la alegerile locale au susținut că au fost șantajați și amenințați de primarul Ion Radu pentru a nu intra în cursa electorală. Detalii aici!
Citește și:

Primarul din Bălțești conduce ultima fiță de BMW, dar oficial deține o dubă FORD

Iată imaginile video și foto trimise pe adresa redacției cu panourile electorale din Bălțești și cu sesizarea depusă de consilierul local la Primăria Bălțești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here