Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, i-a solicitat mai multe note explicative şefei Direcţiei Economice, Nicoleta Crăciunoiu, invocând posibile abateri ale acesteia. Se poate vorbi deja despre un scandal în Primăria Ploieşti, care a izbucnit de la o serie de avize negative şi a răbufnit în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, când primarul i-a cerut funcţionarei să lămurească nişte acuzaţii apărute în presă.

Andrei Volosevici i-a reproşat directoarei Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti că a dat aviz negativ, în primele zile ale lunii, la un proiect de hotărâre vizând prelungirea serviciilor oferite de Veolia Energie. De aici s-a ajuns la o serie de critici privind alte avize, inclusiv unul dat în 2019 la proiectul pe baza căruia s-a prelungit contractul cu Veolia. După asta, a existat o şedinţă internă, ţinută la etajul unul al Primăriei, lângă cabinetul primarului, unde primarul i-a solicitat o notă explicativă în scris, urmată la foarte scurt timp de o a doua solicitare similară.

La scurt timp de la acea şedinţă, în presa locală au apărut informaţii, citând surse din instituţie, conform cărora primarul Volosevici ar fi alergat-o pe Nicoleta Crăciunoiu cu un reportofon prin clădire, până când aceasta s-a “baricadat” într-un birou. La şedinţa de miercuri a Consiliului Local, primarul a invitat-o pe directoarea economică şi pe o colegă cu experienţă din Direcţie să lămurească public lucrurile, Andrei Volosevici explicând că şedinţa a fost una normală şi procedurală, că înregistrarea a fost făcută pentru procesul-verbal, cu înştiinţarea tuturor celor participanţi, şi că primarul e îndreptăţit să le solicite note explicative subalternilor.

“În ziua de luni, până în şedinţa de Consiliu, au fost două întâlniri în care ni s-au cerut, în două serii, note explicative. După ce voi intra în posesia înregistrării de pe reportofon, putem spune adevărul pe faţă. Da, ne-aţi chemat în sala de şedinţe, aţi venit cu reportofonul, ne-aţi cerut acordul, nu am zis nici «nu» nici «da» şi vedem pe înregistrare care a fost subiectul primei întâlniri”, a răspuns Nicoleta Crăciunoiu în timpul şedinţei CL, punctând că în articolul invocat nu apare nicio declaraţie a ei şi că are de gând să transmită un drept la replică.

“Este ceva abuziv ca primarul să solicite note explicative? Ultima dată când am verificat, primarul poate să cheme, pentru notă explicativă şi explicaţii, directorul Economic şi alţi membri ai executivului. Deci informaţia din spaţiul public este total incorectă, nu v-am alergat nicăieri. Toate lucrurile au fost făcute procedural. Am vrut să explic public că ultimul lucru este să stau să alerg după angajaţi ca să-i înregistrez”, a afirmat primarul Andrei Volosevici.

Rămâne de văzut dacă acest scandal se va opri aici sau dacă va ajunge să aibă şi alte consecinţe în Primăria Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here