fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Şedinţă extraordinară convocată de consilierii locali, pentru cedarea Parcului Municipal Ploieşti Vest

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploieşti ar putea pierde Parcul Municipal Vest. 11 consilieri locali au convocat o şedinţă extraordinară a forului legislativ local, pentru a discuta proiectul de cedare în întregime a parcului către Consiliul Judeţean.

Programată astăzi de la ora 13.00, şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti a fost convocată de 7 consilieri ai PNL, 2 de la USR şi 2 de la Pro România, conform informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei. Ea are pe zi două proiecte, unul privind transmiterea parcului şi unul privind trecerea unui teren de 15,7 hectare din vecinătate din domeniul privat în cel public al Ploieştiului, cel mai probabil tot cu intenţia de a-l ceda.

Parcul Municipal Vest din Ploieşti ar putea trece prin mai multe schimbări de proprietari

- Reclamă -

Terenul de la Parcul Municipal Vest inclus în proiect are o suprafaţă totală de 524.704 metri pătraţi. Cu aceeaşi ocazie vor fi predate către CJ şi toate bunurile aferente, inclusiv drumuri, parcări, foraje de apă, reţea de canalizare, construcţii şi terenuri de sport.

Parcul Municipal Vest a fost amenajat printr-un proiect european, care s-a finalizat în 2016.

Deputatul George Ionescu critică intenţia Consiliului Judeţean Prahova de a prelua Parcul Municipal Vest

- Reclamă -

Consiliul Judeţean a aprobat în vara lui 2022 un proiect de hotărâre prin care solicită transferul parcului, conducerea instituţiei promiţând că va realiza, pe terenul de aici şi pe parcela învecinată, o sală polivalentă de 16.000 de locuri, un bazin de înot la standarde olimpice, un patinoar şi un muzeu bazat pe realitatea virtuală. În cuda investiţiilor promise, există în continuare foarte mulţi critici ai proiectului, care reclamă că transmiterea către CJ va duce la stricarea parcului şi la scăderea suprafeţei de spaţiu verde, capitol la care oricum Ploieştiul nu stă foarte bine.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Marcel Ciolacu, întâmpinat la Bacău: ”Kind reminder de la moldoveni”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat la Bacău de un grup de protestatari cu pancarte care au...
Sari la conținut