Sigla “Ploiești” amplasată în fața primăriei înainte de 1 Decembrie nu are niciun fel de avize sau autorizații! În situația aceasta, în care primăria Ploiești a încălcat legea, ar trebui să fie amendată de o instituție din subordine, în speță Poliția Locală sau Direcția de Urbanism, ambele având atribuții de control și sancționare în acest caz.

Potrivit reprezentanților Comisiei de Urbanism, sigla a fost amplasată fără a fi obținute avizele necesare. Întrucât informația a apărut în spațiul public, într-un articol al ziarului Incomod, potrivit surselor din mediul administrativ primarul Adrian Dobre încearcă acum să rezolve problema, solicitând intrarea în legalitate. Acest lucru se poate realiza, dar primăria ar trebui să fie amendată de Direcția de Urbanism și de abia apoi s-ar elibera avizele necesare. Sursele ziarului nostru spun că la următoarea ședință a Comisiei de Urbanism, care va avea loc vineri, 14 decembrie, pe ordinea de zi s-ar putea să fie introdusă și avizarea siglei din fața noului sediu al primăriei.

O altă problemă este cea a branșării la rețeaua electrică. Sigla are un monitor pe care au rulat filmări realizate de Centenar, iar pentru a fi racordată la curent era necesar un proiect electric și autorizație din partea Electrica. Sursele din cadrul primăriei spun că structura nu are nici această autorizație, fiind branșată ilegal la curent.

Însă, problemele nu se termină aici cu privire la modalitatea în care a fost amplasată sigla respectivă. Dincolo de faptul că structura este pe spațiul verde, aceasta este și în zona Catedralei Sf. Ioan, care este considerat monument național și prin urmare era necesar inclusiv un aviz de la Comisia Națională a Monumentelor Istorice.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere de la purtătorul de cuvânt al primăriei, Alina Istrătescu. Aceasta ne-a declarat că Direcția de Comunicare, din subordinea sa, s-a ocupat doar de partea de achiziție, fiind vorba de o achiziție directă în sumă de 27.000 lei, sigla fiind cumpărată de la Ordinul Arhitecților Filiala Prahova. Cu privire la autorizațiile și avizele care lipsesc, Alina Istrătescu ne-a recomandat să solicităm puncte de vedere din partea primarului Adrian Dobre sau a city-managerului Teodora Marin. Reporterii ziarului Incomod i-au contactat atât pe primarul Dobre, cât și pe Teodora Marin, dar aceștia au refuzat apelurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here