fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, atacat de hackerii pro-ruși de la KILLNET

Citește Și

- Reclamă -

Site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost indisponibil mai multe ore, după ce a fost atacat de hackerii de la gruparea KILLNET, de sorginte estică, pro-rusă, scrie g4media.ro.

Reamintim că vineri au fost atacate și alte site-uri ale unor instituții publice, inclusiv al Guvernului, dar și site-ul unei instituții financiar-bancare din România.

- Reclamă -

„Azi 30 Aprilie la aproximativ orele 2:30 AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți”, a precizat DNSC, într-un comunicat publicat sâmbătă.

Potrivit DNSC, autoritatea competentă în materie de securitate cibernetică în România, „continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, partide și organizații private din România, atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă”.

Aceste atacuri sunt „auto-asumate de gruparea pro-rusă ‘Killnet’ și au vizat site-urile web gov.ro -mapn.ro – politiadefrontiera.ro – cfrcalatori.ro – otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web românești vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple”.

- Reclamă -

Potrivit SRI, tot în această lună, gruparea KILLNET a lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituții din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO.

Vineri, site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federația Rusă.

În urmă cu o zi, Directoratul a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ‘Killnet’ asupra site-urilor web românești, și a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor.

Directoratul recomandă implementarea rapidă și precisă a măsurilor adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteți folosi este disponibil la: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021

- Reclamă -

În replică, grupul de hackeri Anonymous România a anunțat vineri seară pe contul său de Facebook că a atacat site-ul instituției ruse care gestionează achizițiile publice din Federația Rusă.

E vorba despre site-ul Zakupki, Sistemul Informațional Unificat în domeniul achizițiilor din Rusia.

Sursa: g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut